Zanima me porijeklo prezimena Radjenovic?
Moji su iz zapadne slavonije u Hrvatskoj,iz sela Radjenovci.Selo je udaljeno oko 13 km od Okucana ,par km od Lipika.U selu su se nekad svi prezivali Radjenovic,cuo sam neke price da su zivjeli na tom podrucju vise od 250 godina.Cak i prije cuvene seobe Srba sa Carnojevicem.To citavo podrucje,a obuhvata nekoliko sela se naziva Golesi,po nekim podatcima to je prvo naseljeno Srpsko mijesto u tom dijelu Hrvatske.Odatle je Bosna 20 ak km.
Svi Radjenovici iz tog kraja slave Svetog Nikolu.
Zanima me ako neko zna odakle su dosli na to podrucje i dali im je to izvorno prezime ili su se nekad u Srbiji drugacije prezivali.

Sasa Radjenovic
Gradiska,RS
[email protected]

78 KOMENTARA

 1. Moje postovanje imenjace & gospodine Radjenovicu

  Upravo sam dosao kolko juce sa godisnjeg odmora & imadnite srpljenjauvezi Vase teme & bice Vam dostavljeno smoje strane sve sto znam o prezimenu Radjenovic!

  Do daljnjeg svako dobro & spostovanjem, Markus Sasa

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 2. Postovani imenjace & gospodine Radjenovicu

  Za one Radjenovice sto ja znam, ima ih u Vranjini .. kod Rijeke Crnojevica iz Bukovika .. u Crmnici, od njih su u Grbalju.

  Ima ih u Pastrovicima, Budvi, Bar & Kotoru. Bas ima drugove jos iz djetinjstva sa Svetog Stefana, odnosno iz naselja Sunje koji su od Radjenovica: Zorica, Zoran & Simo.

  U Kosovskoj Mitovici jos od 8. vijeka od njih su u Prijevor/ Grbalj … a dalje u Skaljare/ Kotor!

  Nebi lose bilo da svoje istrazivanje usmjerite u tom pravcu .. na Kosovu & Metohiji, ako vec niste!?

  Zamolite jednu od njih: Zaklinu ili Kjaru da Vam napravi pretragu bijelih stranica za Radjenovice pri odredjenim lokacijama koje sam vec naveo … a nek pretraga ode & do juzne Srbije!

  Veliki pozdrav & spostovanjem, Markus(sh) Dj. Sas(sh)a

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 3. Sad sam vidjela ovu poruku i ako si još zainteresovan za porijeklo prezimena mogu ti dati i ostale informacije, od ovog što sam napisala pa do danas. E sad, da li su nam korijeni isti, mogli bi ispitati.
  Petar Rağenoviæ, koji je i napisao knjigu o pšorijeklu prezimena je iz moje familije, taènije mog supruga ali pošto sam u fazi pravljenja porodiènog stabla, možda ti mogu pomoæi
  Bosanski Osredci, selo u Bosni na granici prema Lici, Srbu
  Rağenoviæi sa najstarija porodica u selu. Zog svoje mnogobrojnosti djele se na nekoliko grana koje se nazivaju posebnim imenima: Surani, Šobati, Gešiæi, Škompiæi, Ristiæi, Bodloviæi. Najbliži su meğusobno Surani, Šobati i Gešiæ. Potièu od tri brata: Maksima (Surani), Luke (Šobati i poseban im ogranak Tomiæi) i Ğure (njegovu ženu Biku prozvali Gešom).

  Rağenoviæ Marija
  Banja Luka
  [email protected]

 4. dragi moji prezimenjaci,i mene zanima poreklo svog prezimena.Ja sam iz Priboja,malog grada na zapadu Srbije.Koliko sam do sasd uspeo da saznam,moj navrdeda VUk se doselio u jedno selo pored Priboja iz crne gore ili hercegovine.Molim vas posaljite mi sve sto znate o radjenovicima

  mladjen radjenovic
  priboj srbija
  [email protected]

 5. Moj deda je rodjen u Beglucima,selu u Lici,koje pripada Bosni.Zvao se Nikola Radjenovic,a u tom kraju ima puno Radjenovica i nisu svi rod.Moje Radjenovice zovu ÄŒalda i tako se zna o kojim Radjenovicima se radi.

  mirjana radjenovic
  Sarajevo BiH
  [email protected]

 6. Pozdrav svim Rağenoviæima. Kao što vidite ja sam porjeklom iz Rağenske Župe, od 1945 godine Bosanski Osredci, blizu Srba, na granici sa Likom. Brat moga ğeda Dušana (a ne djeda), Petar, bavio se etnografijom i izuèava porjeklo prezimena Rağenoviæ. Ono što je sigurno, pouzdano se zna da smo porijrklom iz zaleğa Budve, te da se prezime pojavljuje u oklini Srba, Dvora na Uni, Sanice i Prijedora, Novske, Vuèije Luke i Hreše kod Sarajeva, a od 95 se raziğosmo ko maslaèkova djeca

  Duško Rağenoviæ – Suran
  Banja Luka

 7. moji su rodom iz bos. osredaka moj otac je ilija a ima i dva brata djuru i milorada pripadamo ogranku tomica baba i deda su deva i mile radjenovic.

  miroslav radjenovic
  beograd srbija

 8. Pozdrav za sve Radjenovice a posebno za Dulu Dusanceva zvanog Surani. Tema je odlicna. Radjenovica ima u Svakom selu oko Srba kao i u samom Srbu, Po pricama starijih pleme je doslo u ove krajeve negdje iz Crne Gore bjezeci pred turskim zulumom. Prije rata sam imao tu knjigu u rukama, a imao ju je Dragan Radjenovic, Misin otac , au njoj je sve bilo objasnjeno samo pitanje je dali je neko ima?

  zdravko radjenovic – skumpic
  Milwaukee, USA

 9. Sluèajno sam naletio na ovo. Pozdravljam Danicu Rağenoviæ , moju sestru , ja sam Petar ,sin Milana, rodjenog brata njenog oca Nikole.Ponosim se imenom našeg slavnog pretka, koji ima i svoju ulicu u BanjaLuci.Duško i Marija Rağenoviæ su moj brat i snaja, a Zdravko je naš bivši komšija, pa i njega pozdravljam.Moj e – mail:[email protected]

  Petar Rağenoviæ
  Beograd,Srbija
  [email protected]

 10. Pozdrav za Peru i njegovu familiju. Dobra tema ali malo mi mladji imamo informacija o porijeklu naseg prezimena, ali je vrlo bitno da svi Radjenovici iz okoline Srba slave St. Djordja. Toliko, pozdrav za sve Radjenovice!

  zdravko radjenovic – skumpic
  Milwaukee, USA

 11. porijeklo Radjenovica potice iz doline lima,izmedju ostalog porodica Radjenovic bilo je do 95godine u gradu Petrinji,selo Dodosi,selo Veliki Gradac svi su bili rodjaci i slave DJurdjevdan pozdrav svim RADJENOVICIMA

  Milorad Radjenovic
  subotica,Srbija
  [email protected]

 12. Cao!teo bi da saznam dal ima nekog ko je iz moje rodbine! moj otac se mirko radjenovic deda branko radjenovic baba borka a pradeda mirko i prababa joka!A selo Radjenovic u bosanskim osriedcima!

  Stefan Radjenovic
  Nemacka Bonn
  [email protected]

 13. Trazim Gorana (Gogu) i Danijelu iz Beograda/Budve! Ako ih iko poznaje molim vas javite mi. Ja sam sve pokusao da ih pronadzem molim jos jednom za bilo kakve informacije o njima!

  Mario Ikic
  Köln Deutschland
  [email protected]

 14. Поздрав за Здравка из Милвокија.И мој отац је родом из Срба,а дјед ми се звао Мићо и живио је у засеоку Подурљаја 2км од Срба. Ако можда знаш нешто више о мојој лози,јави ми.Дјед је био ожењен са Милицом родом из Струмице и погинуо је 1944.год. Имао сам прилику бити као дјете у родној кући оца и то 4-5дана и остало ми је у дивном сјећању. Посебно ме интересује која је слава мога дједа Миће коју бих желио да славим. Ако било ко има података нека се јави.

  Ranko Rağenovic
  Brcko,BiH
  [email protected]

 15. Ja sam Mile Radjenovic isto iz Skumpica prvo se obracam Ranku Radjenovicu da mu kazem da je njegov djed slavio djurdjevdan. A sad pozivam Zdravka Radjenovica iz Milvokija da mi se hitno javi! Pozdrav za sve Radjenovice!

  Mile Radjenovic
  Austria, Linz
  [email protected]

 16. Како сте Рађеновићи? Хвала ти Миле из Линца што си ми то рекао,али би ја да сам сигуран и волио би када би се јавио неко из Срба. Или нашег свештеника који је тамо на служби,па да имам његову адресу и са њим се чујем.Ако има неко било каквих података који би ми могли помоћи ,нека се јави.
  Рођо Ранко

  Ranko Rağenovic
  Brcko,BiH
  [email protected]

 17. Radjenovici, pomozite mi da pronadjem drugaricu Zdravku Radjenovic. Ona je rodom iz Bos. Osredaca kod Srba, generacija 65-to i studirala je u Novom Sadu VSOR. Roditelji su joj Petar (Pero) i Dusanka, brat Zdravko stariji neku godinu od nje. Otac joj je radio na zeljeznici. Unaprijed hvala… Jelena

  Jelena Djukic
  Wien Austrija
  [email protected]

 18. pozdrav svim Radjenovicima od unuka Jove Radjenovica(Antonica) -‘Dobrog coveka’..drago mi je sto Radjenovica ima sirom Zemaljske kugle,ali nikada ne treba zaboraviti odakle poticemo! poseban pozdrav Zdravku i Mari Radjenovic sa decom iz Milvokija! Zoran i njegova majka Bosiljka Mirjanic,rodjena Radjenovic..:)

  Zoran Mirjanic
  Zemun,Srbija
  [email protected]

 19. Jelena,obrati se Zdravku Radjenovicu iz Milvokija..znam da ima sestru Zdravku,ali nisam siguran da li je to ta…

  Zoran Mirjanic
  Zemun,Srbija

 20. Hvala Vam Zorane. Pokusala sam kontaktirati Zdravka, al’ bezuspjesno. Imam informacije ja je Zdravko brat od moje drugarice Zdravke. Ako mi mozete pomoci na bilo koji nacin da dodjem do blizih informacija, javite mi se direktno na E-mail adresu: [email protected]
  Hvala Vam unaprijed…
  Jelena

  Jelena Djukic
  Wien Austrija
  [email protected]

 21. Moj otac je Dušan Rağenoviæ a deda Drago.Potièemo sa Ajderovca iznad Srba.Puno pozdrava svim Rağenoviæima u svetu .Neka ne zaborave svoje prezime i poreklo

  Darko Rağenoviæ
  subotica,srbija
  [email protected]

 22. Ja sam rodjen u banatu,kao i moji roditelji.Deda Nikola Radjenovic bio je solunski dobrovoljac i doselio se u banat 1921 iz Bosanskih Osredaca.pozdrav Radjenovicima sirom sveta i drago mi je da nas ima toliko.ziveli!

  vule radjenovic
  srbija
  [email protected]

 23. Moj otac je Mirko Rağenoviæ, vidim èesto ime kod Rağenoviæa, iz sela Begluci kod Srba, Lika, Hrvatska. Slava Ğurğevdan,naravno. Mi smo porijeklom sa Sv.Stefana . Istina je što je neko napisao da imamo tzv. nadimke prezimena, moji su Gešiæi, a imaju Bodloviæi, ANTONIÆI, tomiæi…pozdrav

  slağana rağenoviæ æetojeviæ
  banja luka, bih
  [email protected]

 24. Pozdrav za Rağenoviæe, drago mi je što vidim da nas ima dosta iz Osredaka odnosno Rağenoviæa, po pisanju i imenima dosta Vas je bliže i dalje rodbine, za one koji me ne poznaju otac mi je Nikola(Nikica) a majka Milka, kuæa nam se nalazi na željeznièkoj stanici odmah kod spomenika iz NOB-a. Pozdrav bratu Zdravku iz Milwaukee

  zoran rağenoviæ
  Mirkovci, Hrvatska
  [email protected]

 25. dragi moji,drago mi je da nas ia po cijelom svijetu,u ovolikom broju.evo,jedne radjenovcke iz zap.slavonije,djed mi je iz radjenovaca,kod okucana,a porijeklo iz crne gore,od budve,pastrovica…ima nas i u lici bosni,hecegovini i srbiji,i srbi smo,naravno!

  nada mirolovic,rodj.radjenovic
  hrvatska
  [email protected]

 26. Veliki pozdrav za sve Radjenovice sa Osredaka. Nase prezime je iz Pastrovic gore povise Budve. Nas zaseok u Bos.Osredcima je bio poznat po nadimku Susici a mi smo Voje Susica i Draginje. Poseban pozdrav za Skompice u rasejanju Zdravu, Milu ,Branu, Zorana, Pericu kao i Surane Dulu i Peru Mice Dusanceva.

  Marinko i Vinko Radjenovic
  Novi Sad
  [email protected]

 27. Veliki pozdrav za sve Radjenovice sa Osredaka. Nase prezime je iz Pastrovic gore povise Budve. Nas zaseok u Bos.Osredcima je bio poznat po nadimku Susici a mi smo Voje Susica i Draginje. Poseban pozdrav za Skompice u rasejanju Zdravu, Milu ,Branu, Zorana, Pericu kao i Surane Dulu i Peru Mice Dusanceva.

  Marinko i Vinko Radjenovic
  Novi Sad
  [email protected]

 28. pozdrav svim radjenovicima,ja sam goran radjenovic,otac mi je dusko,a deda i baba vojislav i mara,iz begluka,imam strica miroslava cadju radjenovica.ako se ne varam nas nadimak prezimena je jovsic

  goran radjenovic
  subotica
  [email protected]

 29. Moje devojaèko prezime je Ragenoviæ.Tata mi je bio Simo i imao je èetiri brata,Milan,Pera i Slavko a njihova majka,moja baba je Guka nekada ?e?elj.Tata mi je rogen u Srbu,to su Bosanski Osredci.Posle su se doselili u Zemun tako da puno Ragenoviæa ima u Zemunu.Ko zna sa kim sam sve u rodu ovde,ali svakako,pozdrav za sve vas 🙂

  Sanja Jugoviæ
  Beograd,Srbija
  [email protected]

 30. Pozdrav za sva Radjenovice…Vidim da vecina ovde slavi Djurdjevdan,da l ima neko do Radjenovica da slavi Lazarevu subotu?Ja sam iz Priboja na Limu,grad na zapadu Srbije,na gralnici sa BiH,moj navrdeda Vuk dosao je iz nekog mesta u jedno selo Priboja…
  Pozdrav…

  Mladjen Radjenovic
  Priboj
  [email protected]

 31. Zovem se Milan Radjenovic,rodjen u beogradu,od oca Radeta koji je dosao sa Banije,selo Volinja,pa me zanima ko god moze da mi posalje nesto vise o poreklu Radjenovica sa Banije,deda se Zvao Milan,baba Jelena i stric Ljubomir

  Milan Radjenovic
  Beograd Srbija
  [email protected]

 32. Поздрав свима. Зовем се Дражан Рађеновић. Живим у Вишеграду, тата ми је из Сарајева (Властимир Рађеновић), деда из Мрковића (Јово Рађеновић). Славимо Лазареву суботу.
  Надам се да сам помогао некоме 😀

  Дражан Рађенови&
  Вишеград
  [email protected]

 33. Zdravo da ste Radjenovići.Ja sam Danijela Radjenovic.Otac mi je Dragan,a deda Manojlo Mane Radjenović.Sava Radjenovic Bosanski Osredci.Neka mi se javi neko od tog porekla.I ko zna nesto više o mom pradedi Savi.

 34. Majka moga dede Dimitrija Prodica iz Nove Gradiske u Slavoniji je rodjena Radjenovic. Umrla je 1950. godine. Inace su Radjenovici poreklom od Pastorvica, s mora, Kacici, Keckelji, Neretljani, Marijanci. jos od osmog veka…Srodnici su im Roganovici…dolazi od razi, raske, kao Raskovici…Bio je u Banatu jedan grof Roggensdorf…Pozdrav iz Amersfoorta, Holandije

  Milenko Djordjevic, potomak Dimitrija Djordjevic, clana Niskog Komiteta iz 1876. godine sa Vojvodom Nikolom Koletom Rasicem

 35. Велики поздрав за све РАЂЕНОВУЋЕ диљем земаљске кугле, јер нас има свуда, само у БЕОГРАДУ има нас 216. Зовем се Драган – Рађен(1945), отац Миодраг – Миша(1921), деда Миле- Милан-Миња(1898), прадеда Илија – Илешко, чукундеда Петар – Петрић. Дали смо потомци једног РОДОНАЧЕЛНИКА, или више њих нисам још утврдио? По предању старих људи које сам чуо Рађеновићи потичу из селе КУТИ у Никшичкој жупи где су живела 3 БРАТСТВА: РАДЕНОВИЋИ, МОСУРОВИЋИ И ПУВЉАНИ КОЈИ СУ СИШЛИ СА ПЛАНИНЕ ПИВЕ И ТАРЕ. Сеобом Србаља (било иох је 4 од 1640 до 1690) многе породице а међу њима и Рађеновићи раселили су се у оне крајеве где им се чинило да ће боље и лакше живети, зато нас има диљем земаљске кугле. Већина се населила у Босни у Осредцима (Босанским и Личким) и околним селима (РАЂЕНСКА ЖУПА). Од 1710 до 1712 године насељавали су и Лику. Моји Рађеновићи су се населили у ШТИКАДУ, ГРАЧАЦ и околна села и у Грачацу и дан данас има их 35. Можда нисте знали ове податке јер сам приметио да већина вас спомиње порекло из Босне. По другом предању и у старим књигама НЕ пише децидно да Рађеновићи потичу од КОТРОМАНИЋА (кога интересује нека погледа на Интеренету). Науме спомиње се брат краља Твртка (РАЂЕН), али ја ниса утврдио ту истинитост, наиме спомиње се К Н Е З РАЂЕН, и да су од њега постали РАЂЕНОВИЋИ. Значи постоје две верзије постанка, и врло је то са сигурношћи у данашње време утврдуту истинитост ових навода. Петар Рађеновић, свештеник који је службовао у Босни написао је књигу “УНАЦ”, где он описује насељавање оних крајева Босне, Лике и других региона са Србима, Муслиманима, Хрватим и другима на тада слободним територијама са називима породица, међу којима су били и Рађеновићи, и многа друга презимена. Драги моји Рађеновићи то би вам била нека историја порекла Рађеновића. Не улазим и то да је истина, коју тек треба утврдити а ко ће то бити, можда ћу ја бити тај, незнам. Позивамм све Рађеновиће ако су у могућности да ми пошаљете ваше прилоге за проналажење неке истине да мј се обратите путем ИМЕЈЛА: [email protected] ; СКАЈП dragan.radjenovic4 ; ТЕЛЕФОН 27 – 72 – 761 ; ВОЈВОДЕ МИЦА 5 СТАН 8.

 36. Zovem se Rađenović Predrag i imam kopiju knjige o porijeklu prezimena Rađenović. Jako interesantna istorija Rađenovića. Opširna je , ali ću je jednog dana objaviti. Veliki pozdrav svim Rađenovićima ma gdje bili

 37. поздрав за Предрага, ниси оставио своју адресу па не могу да ступим са тобом у контакт. Ја сам врло заинтересован за ту књигу. ако можеш да ми се јавиш. ја живим У Београду имаш горе моју адресу па ми се јави. поздрав од РАЂЕНА.

 38. ПРЕДРАЖЕ хитно се јави ДРАГАНУ и желим ти срећну и берићетну нову 2017 и мир божији. ХРИСТОС се роди

 39. ПРЕДРАЖЕ ХИТНО СЕ ЈАВИ ДРАГАНУ – РАДЈЕНУ НА ИМЕЈЛ: [email protected] ПА ДА РЕАЛИЗУЈЕМО ТУ ТВОЈУ ИДЕЈУ ОКО ИЗДАВАЊА КЊИГЕ О ПОРЕКЛУ ПОРОДИЦЕ РАЂЕНОВИЋА. ЈА ЖИВИМ У БЕОГРАДУ, А ПОШТО НИСИ ОСТАВИО СВОЈУ ИМЕЈЛ АДРЕСУ НЕЗНАМ КАКО ДА СТУПИМО У КОНТАКТ- ПОЗДРАВ ОД РАЂЕНА,

 40. Moj pokojni deda, Gojko Radjenovic, rodom je iz Bosanskih Osredaka. Rodjen je 1928. cini mi se. Otac mu se zvao Luka, a sin (moj otac) Jovica. Imam sestru Sonju, a moje ime je Filip. Rodjen sam 1992. godine u Beogradu.

  Inace, tek sam sad, citajuci ovaj sajt, saznao da Radjenovici vode poreklo iz Crne Gore. Znao sam da ih ima dosta tamo ali mislio sam da nema povezanosti. Da li to znaci da bi tehnicki bilo ispravno izgovarati “Radjenovic” onako kako Crnogorci izgovaraju, sa kratkim akcentom na prvom slogu umesto dugog akcenta na drugom?

 41. Поздрав презимењаци. Ја сам Рађеновић, од оца Гојка, деде пок. Радета (Радице), прадеде пок.Милана (Миланца) и чукундеде пок. Вида (Вице). Сви из Срба, славимо Св.Ђурђа. Немам много информација, само сећање на једно дивно детињство у Подастрани!)) Да сте ми живи и здрави

 42. Moji drag i Radjenovic I oni Koji ste porjeklom od nas ih puno pozdravi. Malo se ovo sve oteglo a Nemamo konkretno pisano svjedocanstvo o nas em porjeklu. Mislim da vec ina nas ceka na objavu teksta o porjeklu od Predraga kao Sto je rekao. Ajde rodjo pokreni se napisi bae kracu verziju. Hvala unaprijed. Info za Jelenu da ce moja Sestra jos danas dobiti tvoj e mail. Poz Jeco. A takodje pozdrav za svi braci Radjenovic a posebno za skumpice , susice, antonice, surane, ristice, calde, bodlovice itd. Ima nas fala Bogu. Znam da neki od vas posjecuju nas kraj I to je super ja sa m Jedan od njih Ljudi dolazite i obilazite inace sve ode u zaborav a takodje I djecu uci te da znadu gdje odakle I ko su Im preci. U zemlji da cemo se sresti tamo gdje i pripadamo moj pozdrav I postovanje za sve Vas.

 43. Moji Rađenovići potiču Iz Bosanskih Osredaka, od pradeda Nikole, Nike Rađenovića, tamo sahranjen 60 tih godina, deda Rade, a otac Mulan Rađenović, sahranjeni oba u Bačkom Jarku. Kako i svi Rađenovići, imali su svoj nadimak, Jašići.
  Trebalo bi da je poreklo iz Crne Gore, gde postoji bratstvo i kodeks porodice Rađenović. Doduše moji slave Đurđevdan, mada, dosta Rađenovića slave Svetog Nikolu. Ima nas svuda i svi vodimo isto poreklo. U bosnu smo doseljeni u. 13_14 veku ,gdw samo imali i svoju k eževinu, sa grbom koja je bila poznata i prutznata, i Crnogorci znaju za njh i priznaju za svoje

 44. U jednoj knjizi sam pročitao da moji Kovači(evići), Oborine i Kiperaši iz Trebinja potiču od Rađenovića iz Rijeke Crnojevića (CG), i da su doselili u prvoj polovini 17. vijeka. Mi slavimo svetog Jovana, a Rađenovići u Paštrovićima (pretpostavljam da su to isti kao iz Rijeke Crnojevića, to je blizu) Đurđevdan. Je li neko saznao nešto više?

 45. Nevenka Radjenovic
  Pozdrav svim Radjenovicima
  Moj otac Milan Radjenovic porjeklom is Bosanskih Osredaka, Srb
  Deda Simo, pradjeda David, poznati pod nadimkom Skumpici
  Kuca bila ispod zeljeznicke stanice Bosanskih Osredci-Srb
  Majka Savka Radjenovic od Gasolica
  Radjenovic na Lickoj strani
  Slava Djurdjevdan

 46. Pozdrav svim Radjenovicima. Moj pradjed Milan(od oca Nikole) porijeklom je iz sela Kaldrma na granici Like i Bosne.Slava Djurdjevdan.Odselio se iz like oko 1918.Zna li neko nesto vise o Radjenovicima iz sela Kaldrma.

 47. Pozdrav, Rađenovići

  Ja sam Dejan, rođen u Beogradu. Otac Dušan, rođen u Raštelama ispod Srba. Deda se zove Rade a baba Mara.
  Njihova deca: Đura, Sofija (Koka), Dragica (Seja), Rajko, Mile i Dušan. Radetovi roditelji Ćira i Milica. Marini Jovan i Manda.
  Ćira i Milica i njihova deca: Jela, Saveta, Rade, Bikan (Milan), Smiljica, Ilija i Milka.
  Jovan i Manda (Grbić) i njihova deca: Soka, Ilija, Mara, Milan (Bjelja) i Anka.

  Slava je Đurđevdan.

  [email protected]

 48. Davno pokrenuh ovo temu pa vidim da ima dosta odgovora!
  E sad, da li smo svo iz Paštrovića ili ne to je pitanje?!
  Ono u šta sam siguran da su moji iz Z. Slavonije iliti Male Vlaške kako se to tad zvalo, došli preko Like u sklopu Uskočkih ( namjerno velikim) pojačanja u Vojnoj Krajini. Našao sam neke zapise, tj popise iz druge polovine 18 vijeka, gde se spominju sela u tom dijelu sadašnje HR. Mojih baš nema puno danas, pošto nas je 170 Rađenovića iz tog sela tj zaseoka Rađenovci pobijeno od strane ustaša.
  Ono što sam Ja usjeo zaključiti da su Uskoci bili formirani od strane Srba iz Herecegovine, Stare Srbije i ponajviše današnje CG, od Kotora do Brda, te da su nakon što su došli u sokob sa Mletcima za koje su ispočetka ratovali, počeli da se naseljavaju od Like do Sloavnije. Vrlo je slična priča sa Belom Krajinom u Sloveniji koji su možda pre naših predaka krenuli na te putešestije.
  U svakom sluučaju, ako je u mom selu bilo aman 200-250 Rađenovića, a nisu svi bili rodbina, tako su moji bili “Janjetovići” u selu, iz toh se vidi to neko poreklo iz današnje CG tj, bratstvo i malo bratstvo ( krvno) kao način plemenskog organizovanja. NAžalost skor da nema sačuvanih predanja , ni moj otac nempamti o nekom porjeklu.

 49. Kao sto je neko vec napisao ideja o Paštrovicima je lijepa, ali pitanje je koliko je vjerodostojna. Ima li neko informaciju o krsnoj slavi Rađenovica iz Paštrovica.

 50. Crnogorski Rađenovići slave sv. Jovana. Iz Rađenovaca sv Nikolu. Lički sv. Đurđa. Lički su postali od Rade Bursaća kojem je bio nadimak Rađen. Tu je dosao iz Plavna kod Knina. U srpskoj latinici postoji đ, tako da mi nismo Radjenović već Rađenovići.

 51. Probaću opet. Ja sam Danijela Rađenović.
  Otac-Dragan
  Deda- Manojlo Mane- Bosanski Osredci
  Pradeda- Sava
  Čukundeda- Vučen – Bosanski Osredci
  Ukoliko neko ima informacije o ovom stablu pogotovo bih volela čuti o čukundedi Vučenu,neka mi javi na email
  [email protected]

 52. Pozdrav Rađenovićima.Moje ime je Darija rođena Rađenović.Otac mi se zvao Čedo,deda Rade,pradeda Dane.S obzirom da je moj deda ubijen 1941 a otac je bio beba nemam puno informacija iz kojeg sela vodi poreklo osim da je oko Srba.Deda Rade je živeo u mestu Donji Agići kod Bosanskog Novog.Slavili su Đurđevdan.Otac je odrastao u domu kao i braća i sestre.Interesantno mi je da je jedan moj stric uzeo prezime Rađen a ostala braća su zadržali Rađenović.Jako bih volela da saznam odakle vodi poreklo mojih Rađenovića.U Donjim Agićima je porodična kuća bila u dvorištu crkve pa me to vuče na lozu Rađenovića od Petra Rađenovića koji je i napisao knjigu.Ako neko ima više podataka o Rađenovićima iz okoline Srba bila bih mu sahvalna da me kontaktira.Moja adresa je [email protected]

 53. Pozdrav Radjenovicima.Moji Radjenovici su iz Bosanskih Osredaca.Tata mi se zove Vucen Radjenovic.Deda se zove Ilija.Pradeda Nikola a cukundeda Pavle.Znam da mi je Pradeda Nikola Radjenovic bio je solunski dobrovoljac i doselio se u banat 1921 iz Bosanskih Osredaca i imao je 5 dece i doselio se u Banat

  [email protected]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here