trazim dedine potomke

0
1247

Trazim bilo kakve informacije o dedi Nedeljku M. Acimovic /Ned/ koji je rodjen u selu
Selo – Solotusa u tadasnjem srezu – Racanskom, zadnja posta Bajina Basta, tada Jugoslavija ( a danas Srbija). Za vreme II svetskog rata dospeva u logore, pa iz logora u Italiji preko evropskih zemalja stize u Ameriku. Jedini i poslednji put posetio je zavicaj i Bajinu Bastu, leta 1977. gde je proveo dane kod sestre, majke i sestrica u Lugu, u Bajinoj Basti kod Lalovica. Sa sobom je doneo pismo koje dobija pred polazak u domovinu, od svog zemljaka takodje Srbina u Americi Milana Gajica /ako postoje Gajicevi potomci neka nam bar nesto jave/. U Bajinoj Basti i danas postoje Nedove fotografije koje je slao iz Amerike i na kojima su pisale potonje dve adrese njegovog stanovanja.

Adresa 1966:
Ned M. Acimovic
2973 – 32nd Street
Sacramento, Calif. 95817

Adresa 10. januara 1971. i 22. juna 1979:

MR NED ACIMOVIC
P. O. Box 2863
Sacramento, Calif. 95812
U. S. A.

CALL 4471195

Poslednji put javljao se sestricima pismom oko 1985. Od tada ne znamo nista o njemu /osim d ase upokojio/. Verujemo da je sahranjen na nekom srpskom groblju u Sakramentu gde je i ziveo. Radio je u policiji kao serif. Bio je ozenjem suprugom Katicom sa kojoj je imao jednu cerku. Posle toga zenio se jos nekoliko puta, ali koliko znamo vise nije imao dece. Molimo sve koji znaju bilo sta da nam pomognu da saznamo gde pociva nas Ned i da li tamo daleko u Kaliforniji ima njegovih potomaka.

Unapred zahvalna,

unuka Vesna V. Lalovic

Vesna Lalovic
Bajina Basta, Srbija
[email protected]

1 KOMENTAR

 1. Moj deda je poreklom iz Sljivovice. To se selo nalazi u opstini Cajetina. Za Solotusa sam cula odlazeci u Sljivovicu na zalost nikoga ne znam odatle. S’obzirom da se ta sela nalaze blizu jedno drugog moguce da su nam neki davni koreni isti. Nasa porodicna slava je Sv Jovan mada znam da je moj cukundeda promenio slavu i da je bila Sv. Stevan.
  Srdacan pozdrav
  Vesna

  Vesna Acimovic
  Srbija
  [email protected]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here