Трибине „Генетичко порекло Срба“ у Крушевцу и Трстенику

0
849

Друштво српских родословаца „Порекло“ организујe ове недеље трибине у Крушевцу и Трстенику на којима ће бити представљен рад Српског ДНК пројекта. Ево и ближих података:

У четвртак 5. октобра 2017, с почетком у 19 часова у Културном центру у Крушевцу биће одржана трибина „Генетичко порекло Срба“ на којој ће говорити Јовица Кртинић, председник Друштва српских родословаца „Порекло“ и један од оснивача „Српског ДНК пројекта“.

У петак 6. октобра 2017, с почетком у 19 часова у Већници народног универзитета у Трстенику, у организацији Народне библиотеке „Јефимија“, биће одржана трибина под истим називом као и у Крушевцу, а досадашња сазнања о генетичком пореклу Срба представиће Јовица Кртинић.

На обе трибине ће по први пут бити представљени и резултати истраживања генетичког порекла појединаца из Расинског округа.

Такође, сви заинтересовани моћи ће да искористе велики попуст на ДНК тестирање (уместо редовне цене од 13.000 динара, Друштво је обезбедило цену од 6.500 динара). Тестирати се могу само мушкарци јер се утврђује Y-ДНК хаплотип, тј. прапорекло по мушкој линији. Заинтересовани за тестирање у Крушевцу и Трстенику могу да се најаве на [email protected].

Добро дошли!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here