Molim sve koji imaju podatke o poreklu prezimena BOKUN koji slave Sv. Nikolu, Koljane, da se jave.

Danijela Bokun
Beograd, Srbija
danijelab79@yahoo.com

28 KOMENTARA

 1. Dobar dan SVIM Bokunima, moji su iz Trebinja, zivim u Poljskoj istupio sam u kontakt sa Bokunima u Poljskoj.Slava nam je Djurdjevdan ali kao da je to vazno koja nam je slava.Neka za pocetak bude dosta, pisite mi i POZDRAVLJAM SVE BOKUNE
  VASO

  Vaso Bokun
  Siemianowice sl. Poljska
  vasobokun@interia.pl

 2. Ono sto ja znam trenutno je da poreklo prezimena Bokun krece iz nekog sela iznad Budve (davnih dana) ,da su se zatim selili u Ljubisko u hercegovini a odatle u dalmaciju. Nisam sigurna koliko su podaci tacni, ali bih volela da cujem od vas da li je ovo tacno ili imate neku drugu informaciju. Mozete mi pisati i na danijelab79@yahoo.com
  Hvala vam svim jos jednom

  Danijela Bokun
  Srbija, Beograd
  danijelab79@yahoo.com

 3. mOJ poznanik zlatko mislim da slavi sv nikolu i da su poreklom iz dubrovnika valjda

  MILICA b
  BGD

 4. moj deda Jovan je rodjen u Koljanima, s tim da koliko ja znam to selo vise ne postoji tu je sada neko jezero, a svi podaci, maticne knjige itd. su prebaceni u vrliku. inace je moj deda sa porodicom za vreme drugog svetskog rata pobegao za slavoniju a odatle za srbiju. slavimo i svetog nikola. koliko znam je deda imao 3 brata. uglavnom su imali vise cerki nego sinova. Imam rodjake bokune u zrenjaninu koji vode porodicno stablo .bokun na dalmatinskom inace znaci komad. svi bokuni su inace izrazito plavi …..oci i kosa…svetla….

  svetlana bokun-asanovic
  stuttgart nemacka
  asanovic@t-online.de

 5. Slucajno sam naisao na komentar i zakljucio da imamo istog pretka.Moj tata mi je pricao da je njegovo poreklo u gradu Vrlici i Koljanu. Za vreme II svetskog rata su prebegli u Srbiju, malo mesto- Radicevic, nadomak Beceja. Postoji mogucnost da su moj deda-Jovan i vas deda-takodje Jovan u rodnickim vezama..

  Vladimir Bokun
  Becej Srbija
  bokunvladimir@live.com

 6. Porodica moga oca takodje potice iz Koljana …Vrlike , a slavimo Sv.Stefana. Verovali ili ne i moj otac se zove Jovan… mora da je to ime bilo bas popularno u tim selima . I ne bi se slozila da su svi Bokuni plavi..ima nas i smedjih ..crnih..:). Sta kazete jesmo li licani ? hercehovci ? pozz Bokunima

  Jasenka Bokun
  subotica

 7. Pozdrav Vaso,
  ja sam par puta pokusala naci nesto o porijeklu prezimena Bokun ali s obzirom da ima na internetu toliko mnogo informacija, sva ta pretraga me vise smarala nego sto je donijela ploda pa sam odustala. Ako pogledas na Facebook u grupi BOKUN vidjet ces da Bokuna ima odsvakud(spanije,USa,…) i da ne nose svi nasa imena, cak im ni roditelji ni djedovi nisu sa nasih prostora……….mozda tamo neki cukun-cukun djedovi……….ko zna.
  Pozdrav

  Tisa Bokun
  Kanada

 8. JA SAM UDATA ZA JEDNOG OD BOKUNA ONO STO ZNAM DA SU U BATAJNICI JOŠ OD 18….I NEKE I DA IH SADA U BATAJNICI IMA JAKO MALO SLAVIMO SVETOG NIKOLU A MOJ SVEKAR KAŽE DA POIÈU IZ KOLJANA. POZDRAV

  TAMARA BOKUN
  BATAJNICA SRBIJA

 9. Sluèajno sam naišla na ovu stranicu i odluèila sam se javiti. Koliko vidim, nitko od vas nije spomenuo Bokune u Hrvatskoj 🙂 Moj tata i njegova obitelj živjeli su u Hrvatskom zagorju (sjever Hrvatske) i nemamo nikakvu obitelj niti u Dalmaciji, a niti na moru. Eto, toliko od mene. Pozdrav iz Zagreba!

  Jelena B.
  Zagreb
  jelena_zgb@yahoo.com

 10. MOJ TATA DJURO BOKUN DOSELJEN JE IZ KOLJANA,U BANATSKO NOVO SELO,1958/59god.MAMA MI JE TODORA KALINIC TAKODJE IZ KOLJANA,UMRLA 1966god,A TATA UMRO 1989.LJUBICA,MARIJA,RUZICA I MIRA TO SU NJIHOVE CETIRI CERKE,JA ZIVIM U SOPOTU POZDRAV SVIM BOKUNIMA.

  MIRA BOKUN
  BEOGRAD SRBIJA

 11. OTAC MI JE DJURO BOKUN RODJEN U MESTU KOLJANE 1925.
  IMAO JE SESTRE CVIJU,SAVU I BRATA NIKOLU
  CVIJA JE OSTALA U KOLJANIMA,NIKOLA JE ZIVEO U KACAREVU,A DJURO I SAVA U BANATSKOM NOVOM SELU.SVI SU UMRLI.
  DJURO IMA CERKE,LJUBICU,RUZICU,MARIJU I MIRU
  BOKUNI JAVITE SE!

  RUZICA rodj.BOKUN BRADIC
  Pancevo,Srbija
  jednaruza@yahoo.com

 12. Tvoj otac i moja mama su rodjeni brat i sestra,moja mama se zvala Todora.Dolazila sam u Koljane i upoznali smo se kad smo bili deca.Znam da imas brata Milorada,upoznala sam ga u Beogradu pred njegov polazak u vojsku,Zivim u Sopotu,udata sam imam dvoje dece..Pozdrav od sestre Mire..

  mira bokun
  beograd-srbija
  miroslav_psy@yahoo.com

 13. Draga Miro,
  Moj otac nema rodjenu sestru koja se zove Todora i ja nemam brata, to su verovatno neki drugi Bokuni, Moji su se odselili pedesetih godina,ali drago mi je da si se javila u svakom slucaju

  Danijela Bokun
  Beograd
  danijelab79@yahoo.com

 14. Zeljko Kalinic, tvoj otac i moja mama su rodjeni brat i sestra,moja mama se zvala Todora.Dolazila sam u Koljane i upoznali smo se kad smo bili deca.Znam da imas brata Milorada,upoznala sam ga u Beogradu pred njegov polazak u vojsku,Zivim u Sopotu,udata sam imam dvoje dece..Pozdrav od sestre Mire Bokun (rodjena u Banatskom Novom Selu).

  mira bokun
  beograd-srbija
  miroslav_psy@yahoo.com

 15. Draga Miro,

  Moj otac se zove Nikola, i imam samo rodjenu sestru, nikada nisam bila u Vrlici (nazalost) moji su ’56 dosli u Banat iz Koljana ,tako da je moguce da se poznajete ali pre sa linije BNS – Vladimirovac nego iz Vrlike.
  veliki pozdrav Danijela

  Danijela Bokun
  Beograd
  danijelab79@yahoo.com

 16. E ovako kao prvo hteo bi da pozdravim sve Bokune! Moj deda i prandeda su se doselili kolonizaciom 1945 u Stanisic selo kraj Sombora, i isto su ziveli u Koljanima,prandeda se zvao Mihajlo(Mijo) bio ozenjen za Mariju Maru Gutic,a deda mi se zvao Petar koji je imao sestru Bozicu koja je zivela u Batajnici. Ja mislim da ko god je iz Koljana od Bokuna da smo rodbina .I svavimo slavu Sv.Stefana.

  Ugljesa Bokun
  Sombor,Srbija
  stanisicanac@gmail.com

 17. Bokuni iz mesta Koljane opstina Vrlika su u tri navrata preseljavali u Vojvodinu.Prvi su pristigli posle prvog svetskog rata 1918-te, drugi posle drugog svetskog rata 1945-te, a treci oko 1956 pocetkom izgradnje brane na reci Cetini, cijom izgradnjom je nastalo Perucko jezero koje je potopilo rodnu zemlju, deo mesta Koljane, groblje i Manastir Dragovic. Danas koljane ima 24 stanovnika ni jednog Bokuna, koliko ja znam. Bokuni iz Koljana slave Sv.Nikolu i Sv.Stefana. Po predanju, ovi sto slave Sv.Stefana su poreklom Bodrozic, udao se u kucu Bokuna i uzeo prezime ali zadrzao svoju Slavu. Mada po mom saznanju i Bokuni u Djevrskama i Kistanju isto slave Sv.Stefana.
  Moj cukundeda se zvao Jovan, nemam podataka koga je imao od brace i sestara. Znam samo za dva sina Krsta i Petar, koji je moj pradeda. Petar ja sa Tonkom, devojacko Vranjkovic imao tri kceri Persu, Anicu, Jelenu i dva sina. Na zalost jedan je u 16-oj poginuo negde kod danasnje Rijeke u prvom svetskom ratu i ne znam mu ime, a drugi je moj deda Petar, koji sa Anicom devojacko Bogovac ima tri kceri Jovanku,Spaseniju,Milenu i dva sina Jovana i Novaka koji je moj otac. Novak sa Iboljom devojacko Kozma ima kcer Zoricu i sina Petra tj. mene.Ja sa Brigitom Devojacko Stojinov imam dve kceri Mia i Dolores.
  Moj pradeda Petar se sa suprugom Tonkom i cetvoro dece doselio u okolinu Backe Topole oko 1918. Slavimo Sv.Stefana. POZDRAV SVIM BOKUNIMA!

  Petar Bokun
  Novi Sad,Srbija
  bokuno@open.telekom.rs

 18. Dragi Ivane na zalost o poreklu suprugine porodice jako malo znam,deda Aleksandar imao je brata Dusana, ziveli su u Novom Sadu, a poreklom su iz mesta Kovilj. Aleksandar je sa Terezom (nemica) ima kcer Agicu i sinove Jovana, Petra, i Damjana koji je moj starac. Sva trojica su bila vrhunski bokseri . Jovica je otisao da boksuje za Radnicki u Kragujevac i tamo se ozenio i ima kcer Draganu i sina Dragana. Petar se ozenio u Novom Sadu i ima dva sina, a Damjan ima cetiri kceri Irenu, Klaru, Agicu i Brigitu. Toliko za sada, ako nesto jos saznam ja cu dopisati. Pozdrav Stojinovima !

  Petar Bokun
  Novi Sad
  bokunp@open.telekom.rs

 19. Dobar dan,

  ja se zovem Leontina Bokun i zivim u nemackoj. Moja familija ima i jednu kucu u budvi, u jednom selu koje se zove krimovica, ali i u beogradu. Oprostite mi ako imam neke greske u gramatici, ali ja pricam odkat zivim vise nemacki nego srpski jezik. I mi isto slavimo slavu svetog nikolu.

 20. Moja majka Ljubica je poreklom Bokun. Ja koliko znam ziveli su u Slavoniji, u selu Žiroslavlje pa su dosli u Srbiju i ziveli su u Orašju, kod Velike Plane i Kruševca gde je deda Jovan i sahranjen. On i baba Cveta su imali 10-oro dece, 6 kćerki i 4 sina, i svi žive u Beogradu i okolini. Znam da potiču iz Koljana, u Dalmaciji i da slave Svetog Nikolu. Pozdrav.

 21. Pozdrav svima,

  Veoma mi je drago da i dalje ”zivi” komunikacija medju Bokunima. Ovom prilikom vas pozivam (ukoliko koristite facebook) da nam se pridruzite na grupi BOKUN /family name. Neki od vas koji su se javili su vec clanovi grupe tako da ostale pozivam da se pridruze i tamo dodaju informacije o poreklu migarcijama i gde su danas kao i da upoznaju sve ostale BOKUNE iz istoimene grupe.

  Srdacan pozdrav
  Danijela Bokun

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here