poreklo porodice Nedic doseljene iz Sjenice u Kutlovo kod Kragujevca.Molba za gospodina Sašu Markusa

6
2395

U Kutlovo kod Kragujevca doselio se iz Sjenice Radonja Nedic,mislim u 19.veku.Slava Sveti Nikola.Da li smo od Nede(žensko) ili od Neda(musko),pošto se u u nekim podacima pominje da smo Nedoviæi-Nediæi.Odakle su se doselili u Sjenicu?Molim gospodina Sašu Markusa da mi pomogne u pronalaženju podataka pošto vidim da je mnogima pomogao.

Dusica Ilic/Nedic
Topola,Srbija
[email protected]

6 KOMENTARA

 1. Postovana gospodjo Ilic Dusice

  Sami Nedici u Crnoj Gori ima ih Donjoj Bukovici/ Savnik & u Kosoric/ Zabljak. Onda ogranak Miljanica iz Dubocaka odselili su se u Srbiiju. Zatim ogranak Koprivica iz Banjana. Ima ih u Rovca .. u Niksicu .. itd. U Borkovicima/ Piva ogranak su Vuckovica iz Prekotarja. U Kucima ogranak su Zivkovica … Zivkovica-Mrnjavcevica. A u Vasojevicima su grana Mijomanovica.

  Pozdrav M

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 2. Sto se tice samih Nedovica: Znam da ih ima na domak/ nedaleko moje tazbine, odnosno u Sekulare, to Vam je kod Berana, koji su dosli iz Savnika, to jeste iz Drobnjaka! Inace, tasta mi je rodom iz Prijeloga/ zapadno od Zatona & tu Vam Nedovica ima, kao & u Femica Krsa .. kod Berana a porijeklom su iz Zagaraca/ Danilovgrad. Od njih su presli u Vlah Pecarsku/ Bijelo Polje, takodje, & pod prezimenom Mujanovic!

  Svako dobro & spostovanjem, Markus(sh) Djokov Sas(sh)a

  P.s: Tastin otac je iz Prijeloga a ti Nedovici u Prijeloge su im rodjaci/ svojaci .. Kako nebi Vam znao reci, bez da Vas lazem?! Nemogu trenutno da se sjetim, morao bi ih pitati!

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 3. Uzgredno bi dodao & za uopste siru javnost citaocima ovog foruma da postoji & prezime Nedicev, & kao: Nedicev- Belanov u Idjosu .. kod Kikinde/ sjeverni Banat … a porijeklom su iz Crne Gore!

  Pozdrav M. Sasa

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 4. Недићи се обично зову по Неди, обично удовици која сама подиже дјецу.
  Недићи Косорићи из Дробњака славе Ђурђевдан, а прислужују св. Николу.
  Копривице из Бањана славе св. Николу, али нисам сигуран да ли њихов огранак Недићи носи то презиме или се презивају Копривице што је случај код већине огранака Копривица.
  Недићи Миомановићи Васојевићи славе Аранђеловдан.
  Ћетко Церовић је из Дробњака дошао у Шекулар. Од њега је више братстава. Недовићи су од групе братстава која се називају Вајмеши. Славе Ђурђевдан.
  Недићи у Вранешу (између Бијелог Поља и Пријепоља) и Бијелом Пољу од 1912. год. Славе св. Николу. Нисам успио да нађем одакле су доселили. Већина братстава у том крају, који славе св. Николу су из Куча од Дрекаловића. Али то не мора бити случај и са Недићима.
  Недићи Жиковићи Мрњавчевићи славе Митровдан.
  Недовићи у Б. Пољу досељени из Загарача славе Аранђеловдан. Други Недовићи славе Лазареву Суботу.

  Zeljko Ostojic
  Novi Sad – Srbija
  [email protected]

 5. Што се тиче Недића из Сјенице ја сам урадио родослов од њиховог доласка у Сјеницу до данашњег дана тј за последња два века. Објављен је један рад у овогодишњем годишњаку САВИНДАН из Пријепоља.
  Спреман сам за помоћ.
  Проф. Новак Н. Недић
  [email protected]

 6. Moje porodično stablo je kratko moj deda Stevan Nedić je živeo u Dazdarevu kod Bijeljine u Republici Srpskoj mi trenutno živimo u Šidu u Sremu slavimo Svetog Simeona Bogoprimca, pozdrav.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here