Poreklo prezimena CRVENI

8
2581

Poštovani,
Zovem se Branislav Crveni,rogen sam u Starom Beèeju.
Otac- Milorad Crveni rogen 1935 god.u Starom Beèeju,stolar po zanimanju.
Deda-Lazar Crveni,rogen u Starom Beèeju,zemljoradnik,Baba-Marija
Pradeda-Gura Crveni,rogen u Starom Beèeju.Krsna Slava Sveti Nikola.
Molim Vas da mi pronagete porekllo prezimena CRVENI.
HVALA!!!

Branislav Crveni
Beograd,Srbija
[email protected]

8 KOMENTARA

  1. Ovde Aleksandar Crveni iz Starog Bečeja rođen 1969. god. od oca Radoslava – Raka od dede Sime Crvenog, slavimo Svetog Nikolu.

  2. Ja sam unuka Crvenog… otac mi je ođen od strane Smilje ( devojačko Filipović) 1958. U Novom Sadu. Crveni , moj deda je bio bećar… jedino to znamo o njemu, pevao je po kafanama sa svojim ocem … moja baka je pobegla zbog zlostavljanja , ali uz pomoc njegove majke… ako iko zna neku priču u porodici o mladoj lepj cerki šumara , prezimena Filipovic, koja je otisla iz porodice Crvenih,….nadam se da ce se javiti.

  3. Jeste li pod pregledom duga ili administracijom? Jeste li na crnoj listi? Jeste li se bore s mjesečnim plaćanjima? Želite li kupiti kuću, automobil ili poslovni zajam, ali pod pregledom duga ili administracijom? Ako ste odgovorili sa DA na bilo koje od mojih pitanja? Molimo Vas da nas kontaktirate putem e-pošte: [email protected]

  4. Moj čukundeda Nikola Crveni je bio iz Rače. Šumadija. Nismo još razjasnili starije mesto porekla (pominje se Knjaževac, selo Crveno ili Crvenje). Starosedelaca od pre Prvog srpskog ustanka gotovo i da nema u tom mestu. Raseljeni su.
    Slava Sveti Jovan. Ali u literaturi se pominjemo i sa slavom Sveti Nikola.

    Postoji i prezime Crvenić u Sremu.

  5. Moj pradeda je Dimitrije Crveni iz starog bečeja, slava Sv. Nikola. Na žalost to je sve što imam od informacija.

  6. Moja baba po majci se zvala Ruzica Crveni. Iz Starog Beceja je bila udata u Novi Becej. Mlada je umrla , sa samo 27 godina.Majka joj se zvala Mila a dedinog imena se ne secam . Brat Milan Crveni i njegova zena Vida nisu imali dece.Rodjeni su i ziveli u Starom Beceju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here