postovani,moji Boskovici su iz sela LJeseva opstina Ilijas Bosna i Hercegovina.Slavimo slavu svetog Jovana Krstitelja 20 Januara.Po predanju smo dosli iz Crne Gore.Sta vi znate o tome i ako mi mozete odgovoriti.Spostovanjem Savo Boskovic e-mail sboskovic@aol.com

savo boskovic
salt lake city utah USA
sboskovic@aol.com

3 KOMENTARA

 1. Po kakvom predanju? Pa ti treba da znaš kad te neko probudi u 3 sata ujutru, da si Crnogorac. Imaš dvije vrste Boškoviæa, jedni su nastali od Bulatoviæa a drugi od Bjelopavliæa. Tvoji su ovi drugi. To ti je okokina Danilovgrada. Slobodno ğe te god ko pita, reci da si Crnogorac. Kakva Bosna, kakva Amerika, kakve trice, ti burazeru ne smiješ da zaboravljaš da si Crnogorac. U protivnom mijenjaj prezime, da nas ne brukaš.

  Jole Mitroviæ
  Mojkovac, Crna Gora
  jole@gmail.com

 2. Svi Boškoviæi su poreklom iz Crne Gore o èemu postoji i knjiga – “Boškoviæi luèinci rodoslov” izdata od strane udru?enja Boškoviæa u Podgorici još 2003. god.

  Naš rodonaèelnik je Boško Šæepanoviæ-Perèinaš iz plemena Rovaca koji je ?iveo u drugoj polovini šesnaestog i prvoj polovini sedamnaestog veka.

  Nikola Boškoviæ
  Begrad, Srbija
  nikabonito@ptt.rs

 3. Poštovani Savo,

  Ne znam kada su Vaši preci otišli iz Crne Gore, ali slavimo istu Slavu, s tim da je moj pradjed sa Orje luke preselio u Bjelice ( Katunska nahija) i od tada slavimo Svetog Jovana.
  Boškovići, koji su ostali na Orjoj luci, slave Svetu Petku.

  Srdačan pozdrav,

  Luka Bošković

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here