prezime lulic

12
3681

znali iko odakle potice prezime lulic

dragan popovic
knezevo
[email protected]

12 KOMENTARA

 1. Zdravo Dragane
  Prilicno si se dosta naceka pa sad je & tvoj red a imam & malo vremena da ti podarim & prilozim malo podataka sto imam o Lulicima o kojim istrazujes! Prvo da te upitam sto ti dodu Lulici, jer vidim da si ti od bratstva Popovica?

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 2. Lulica imas u CG: Mide, Kolomza & Donja Briska (to ti je Primorska krajna u slucaju da se pitas). Oni su ogranak podrucnih Karanikica. Ima ih u Herceg-Novi!
  Zelim ti svako dobro & s postovanjem, Markus Sasa

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 3. Moj pradida Mijat Lulić je iz Konjskog Brda- Donji Lulići ,u Lici,.zajedno sa mnogim drugim obiteljima ,kao što su posebice Strilići,Butorci,Ećimovići,Čegrlji,Rogići- iz Like,prije zvani Bunjevci,trbuhom za kruhom ili od bjega od osmanlija ,krenuli prema sjevero- istoku, se prvo zaustavili u savskoj dolini,danas BiH,Bos.Gradiška, te neposredno nakon drugog svjetskog rata,zbog velike gladi opet ognjište napustili,te krenuli u pravcu Slavonije, a najvećim dijelom u današnju Vojvodinu,Srijem i Bačku..

 4. Ljep pozdrav, još u srednjoj školi sa profesorom Historije, u radu “Porijeklo Prezimena”, prezime Lulić potječe iz sela- naselja Vranjevići kod Mostara. Tu su stanovali 5 braće (navodno muslimani), i tokom migracije stanovništva prije dosta godina(baš nekad davno), jedan ostaje u Vranjevićima, gdje ih i sad ima, i jos se naselili u okolna naselja Mostara (Opine,Dračevice,Blagaj,Buna) jedan odlazi u Hrvatsku(i tu su se dosta razmnožili, većinom na području Dalmacije(Dubrovnik- Split-Zadar-Zagreb) gdje uz ostalo stanovništvo većinom katolici, nove generacije uzimaju katoličku vjeru,drugi i treći odlaze, jedan u Drežnicu (kod Mostara, gdje su i dan danas naseljeni, tokom zadnjeg rata odlaze prema zapadnim zemljama Evrope) a drugi u selo Sovići (kod Jablanice, gdje su baš veliko stablo napravili, gdje čak imaju 5 i više familija, a da nisu u rodu, i od 80-ih do 2000-ih odlaze putevima: Amerike, Australije, Njemačke), četvrti brat odlazi u Crnu Goru( i tu imaju veliko stablo, i poslje neki prelaze u Srbiju i tako da ih ima i tu), za petog sam zaboravio .

 5. Pardon, ovaj što je otišao u Soviće , pa jedan njegov rod je prešao u Drežnicu nakon nekoliko godina poslije, tako da sam gore greškom napisao da je jedan u Soviće a drugi u Drežnicu.
  Jer sam gore napisao da je 5-ero braće, a opisa 6-ero.

 6. Pozdrav ja se prezivam Lulic iz Cazina-Bosna selo (Krivaja).Tu nas zivi jako puno s tim prezimenom priblizno negdje oko 300 domacinstava.