Sud u Leskovcu presudio: Doživotni zatvor ocu zbog silovanja maloletne ćerke

0
95

Kapetan Vojske Srbije S. S. proglašen je krivim za silovanje svoje maloletne ćerke u periodu od novembra 2019. do maja 2022. godine, prema odluci Višeg suda u Leskovcu. Sud ga je osudio na kaznu doživotnog zatvora.

U saopštenju, koje je potpisao predsednik Višeg suda u Leskovcu, Nebojša Stojičić stoji:

„Sud je našao da se samo ovakvom kaznom može ostvariti svhra kažnjavanja, kako prema samom optuženom kao učiniocu krivičnog dela, tako i prema ostalim građanima da se uzdrže od vršenja ovakvih i sličnih najtežih krivičnih dela.“

U slučaj je bio uključen i Centar za nestalu i zlostavljanu decu. Igor Jurić, predsednik Centra izjavio je da je očekivao ovakvu kaznu, jer je ovde teško zloupotrebljena uloga roditelja.

Jedan težak zločin i ogromna patnja deteta se pretvorila u veliku pobedu. Roditej ima dužnost da se brine o bezbednosti, zdravlju i životu svog deteta, a ovde imamo slučaj gde je dete bilo zlostavljano od osobe koja o njemu treba najviše da brine.“ – izjavio je Jurić.

Jurić je pohvalio rad institucija koje su kada je o ovom slučaju reč reagovale pravovremeno i adektvano.

„Pohvaljujem rad svih institucija, pogotovo Centra za socijalni rad u Leskovcu, škole koju je devojčica pohađala, policije i tužilaštva – koji su odmah reagovali kada su primetili znake da dete ima problem, odnosno da postoji mogućnost da je žrtva.“ – rekao je Jurić i dodao da mu je takođe posebno drago što su institucije uključile i Centar za nestalu i zlostavljaju decu u slučaj, kako bismo pomogli koliko je u našem domenu i moći.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here