Trazim svoje rodjake – potomke mog dede Janka Pavica

0
969

Trazim rodjake Pavic Janka sa Korduna, koji je zavrsio vojnu akademiju (ne znam da li u Beogradu ili Zagrebu). Bio je ozenjen Ankom Pavic i imao je dva sina i dve cerke kada je pred sam rat nestao iz Beograda gde je tada ziveo sa porodicom. Bio je visi oficir u vojsci Kraljevine tada na sluzbi u Beogradu. Ja sam cerka njegove cerke Milice koja je kada je nestao imala oko 6-7 godina. O njemu imamo jako malo podataka – nemamo cak ni sliku. Velika mi je zelja da nadjem bilo koga ko o njemu nesto vise zna. Baka Ankina najveca zelja sve do smrti (oko 1980 godina) je bila da o njemu nesto sazna i gde god je pokusavala nailazila je na zid. Mi smo tada bili deca i nisu hteli nista da nam pricaju, ali sada kada i mi imamo porodice sto smo stariji sve nam je veca zelja da bilo sta saznamo o dedi i toj grani nase familije koja nam je potpuna nepoznanica. Unapred se zahvaljujem svima koji mi daju bilo kakvo obavestenje o dedi posle cijeg nestanka je baba bila zigosana i jedva prezivela sa cetvoro dece.

Nada Stanojevic
Beograd, Srbija
[email protected]

1 KOMENTAR

  1. Ne znam koji je bio rod, na maminoj krštenici je pisalo detektiv šta god to u to vreme znaèilo. Nestao je krajem 40-te poèetkom 41-ve bila je zima. Mogao je da ima izmeğu 35 i 45 godina (mislim da je roğen oko 1900.).
    Naknadno sam saznala da moj deda potièe iz Prisjeke, opština Krstinja kod Vojniæa (od Karlovca – Vojniæ – Krstinja) – Kordun. U Kordun su došli pre 300-400 godina iz Šapca.

    Nada Stanojevic
    Beograd, Srbija
    [email protected]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here