Povezimo se Milikici

17
2817

Voleo bih da povezem sto vise porodica Milikic. Za najstarijeg Milikica procitao sam da se zvao Tovica Vukov Milikic iz Lijeve Reke. Ovo neka bude za pocetak.

Jovica Milikic
Beograd,Srbija
[email protected]

17 KOMENTARA

 1. U Kragujevcu ima mnogo porodica Milikiæ i sve potièu iz sela Koprivna opština Prijepolje. Leno odakle su tvoji taèno iz Prijepolja?

  BOJAN MILIKIÆ
  KRAGUJEVAC, SRBIJA

 2. Nabavio sam knjigu “Bratstvo Milikiæa”. Zna se da
  postoji samo jedna loza Milikiæa i svi smo od nje
  potekli iz Lijeve Rijeke, od velikog bratstva Nova-
  koviæa a oni od Vasa Vasojeviæa koji opet poteko-
  še od Nemanjiæa. Skloni smo umetnosti, majsto-
  risanju, ponekad obiènim komercijalnim poslovi-
  ma a ponekad bogami i “ekstremnim” zanimanji-
  ma. Pozdrav svim roğacima.

  Duško Milikiæ
  Kraljevo, Srbija
  [email protected]

 3. PRVI MILIKICI POTICU OD TOMICE MILIKICA KOJI JE BIO MOJ PRADJED.SAD SU MOJI RODJACI U CRNOJ GORI OBJAVILI KNJIGU ,,BRATSTVO MILIKICA“.NIJE BAS NESTO POSEBNO SAZETA KNJIGA ALI IPAK SE MOZE SKORO SVE NACI U KRATKOJ FORMI.TOMICA JE STVARNO IZ LIJEVE RIJEKE I BIO JE VELIKI JUNAK KOJI JE POGINUO U BORBI PROTIV TURAKA.POSTOJE I NARODNE PJESME U KOJMA SE ON VELICA.

  Lena Milikic
  Podgorica, Montenegro
  [email protected]

 4. PRVI MILIKICI POTICU OD TOMICE MILIKICA KOJI JE BIO MOJ PRADJED.SAD SU MOJI RODJACI U CRNOJ GORI OBJAVILI KNJIGU ,,BRATSTVO MILIKICA“.NIJE BAS NESTO POSEBNO SAZETA KNJIGA ALI IPAK SE MOZE SKORO SVE NACI U KRATKOJ FORMI.TOMICA JE STVARNO IZ LIJEVE RIJEKE I BIO JE VELIKI JUNAK KOJI JE POGINUO U BORBI PROTIV TURAKA.POSTOJE I NARODNE PJESME U KOJMA SE ON VELICA.

  Lena Babovic
  Podgorica,Montenegro
  [email protected]

 5. Milikici su dosta velika familija i to pre svega po teritoriji koju naseljavamo,. Nema sumnje da svi poticemo iz oblasti Vasojevica izmedju kanjona Tare i Lima. Prvi pomen Milikica je 1609. godine u knjigama manastira Dobrilovine. Tokom XVIII veka jedan deo Milikica (od njih sam i ja) ide preko Zlatibora i Tare u okolinu Cacka, a vecina porodice ostaje na potezu Pavino Polje – Sjenica.
  Inace u cacanskom kraju Milikice su pogresno upisivali u knjige i kao Milekice, tako da su nam svi rod.
  Interesuje me ko je napisao knjigu Bratstvo Milikica i kako moze da se pronadje i (bar) iskopira. Ko je autor, kada je i gde izdata?

  Ratomir Milikic
  Beograd Srbija
  [email protected]

 6. Poštovani, ja sam od MIlikiæa, a pošto vidim komentare da su neki uspeli da dogu do knjige “Bratstvo Milikiæa” zanima me da li postoji moguænost naruèivanja te knjige, pošto ne mogu da je pronagen na internetu? Unapred hvala.

  Milena Milikiæ
  Srbija
  [email protected]

 7. Pozdrav svim Milikicima u Crnoj Gori i van nje.
  Neke od gore navedenih stvari poticu iz neznanja cinjenica i neupucenosti, tako da se mole ljudi koji nisu upuceni o porijeklu Milikica da ne pisu stvari procitane sa interneta, da ne bi dovodili ljude u jos vecu zabludu.
  Kao prvo nijesu svi Milikici iz Crne Gore u srodstvu. A i oni za koje se sumnja da su u srodstvu ne daju da se raspravlja o toj temi. Pisem sa znanjima o Milikicima iz Lijeve Rijeke!
  Drugo: NE POTICU SVI MILIKICI OD TOMICE MILIKIC, I ON NIJE ZACETNIK NASEG PREZIMENA,
  zacetnik je MILIKA, tada Novakovic.
  Trece: Krsna slava Milikica je Arandjelovdan, iako neki od Milikica slave Svetog Savu.
  Cetvrto: Knjiga “Bratstvo Milikica” je djelo JEDNOG covjeka, i ona vise predstavlja njegovo vidjenje stvari, tako da informacije procitane iz te knjige uzimajte sa rezervom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here