Vekovic Djoko iz Gusinja

9
1216

Zelela bih da znam sto vise o svom pradedi Vekovic Djoku iz Gusinja i njegovim korenima. Bio je znameniti covek Gusinja. Moja baka po ocu Jovanka Vekovic bila je njegova kci, pa bih i o njoj zelela da saznam sto vise, jer nisam imala tu cast da je upoznam.

Snezana Bakalovic
Pancevo, Srbija
[email protected]

9 KOMENTARA

 1. Zdravo Snezo

  Da Vekovica ima u Crnoj Gori, ima ih, medjutim, da ih je bilo u Gusinje nisam znao sve do sad. Ono sto znam o Vekovicima, sobzirom da tragate za njihovim, odnosno pradjedovim korijenima je sledece & to u kratko.

  Dje spomenu Gusinje za koje nisam znao, medjutim, nedaleko od njih ima ih u Seoca kod Andrijevice, ogranak su Folica.
  Imate ih u Luzac, blizu Berana, ogranak Djurasevica, oznaceni & kao: Djurdjevac. Porijeklom su iz iz Rovaca. Imate ih i u Frutak, kod Danilovgrada, koji su srodnici Staljenovica.
  Sto se tice detaljnijih stvari, moracete dalje na svoju ruku, kao pravi istrazivac da zaronite ako ste bas odlucila: I neka Vam Bog pomogne! Ne gubite nadu, & ne odustajte. To je strast! Budi uporna! Od nekog vaznog podatka mozda te dijeli samo korak, ili redak, ili trenutak ozbiljnog razmisljanja! A uspjeh cini covjeka tako, tako srecnim!

  Ne zaboravimo svi (mi, koji izobilja istrazujemo nase porijeklo & korijene) da nije sramota ne biti potomak, cuvenog vojvode ili serdara! Na obicnim ljudima pociva istorija!!! Tolko od mene & zelim Vam srecno u Vasem istrazivanju, kao & sretan produzetak na Novu 2008 Godinu!
  Svako dobro & s postovanjem, Markus Sasa

  P.s: Ipak, uzgredno uz ovo zelio bi da Vas upitam, po cemu je bio Vas djed cuven, odnosno, poznat u Gusinju? Moj pozdrav, Pancevu!

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 2. Zdravo Snezo
  Stevan Markus, pod postanskom adr. JNA br. 2 u Pancevu; da li ti je poznat ili si mozda cula o njemu? Trebalo bi da je neke vrste umjetnika, ako ti to nesto kaze! Da li uopste poznajes Markus(sh)e u Pancevu? Ukoliko nekog od njih znas, bili bila ljubazna da ih saopstis da bi zelio s njima da stupim u kontakt!!!?
  Unaprijed visoko zahvaljujem & pozdeavljam. Spostovanjem, Markus Sasa

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 3. Evo ovako! U Pancevu zivi vise Markusha! Mica Markush ul. Janosikova 136 tel. 013 347 905 ! Onda Petar Mrkush ul. Vojvode Radomira Putnika 2 tel. 013 346 730 ! Onda Stevan Markush ul. Oslobodjenja 21 tel. 013 522 792 ! Onda Svetozar Markush ul. Zarka Zrenjanina 18 d tel. 013 346 205 ! I na kraju Zoran Markush ul. Mihaila Pupina 2 tel. 013 633 303 ! To bi bilo sve o sluzbenim podacima Markusha u Pancevu! Za eventualne privatne podatke trebace mi vise vremena ili pokusajte Vi ako Vam se ista ili iko od navedenih cini poznat! Srecno!

  Snezana Bakalovic
  Pancevo, Srbija
  [email protected]

 4. Zdravo Snezo
  Zahvaljujem se na Vasem ulozenom trudu, medjutim, sve njih koji ste naveli ja ih vec imam zapisane od ranije. Ja bi zelio barem s nekim od njih da stupim u kontakt preko e-mail:a! Na zalost moju i ako sam vec postavio poruku par puta od ranije da ih trazim na ovom forumu – niko se nije odazvao. Zato sam se Vama & obratio, pitajuci slucajno dje ste iz Panceva da mozda niste u poznanstvu sa tim Markusima!? Ukoliko jeste, ja bi Vas najljepse zamolio ako ikako mognete da im prenesete poruku da bi zelio s njima da stupim u kontakt, povodom istrazivanja porijekla Markusa iz Panceva & s time Vam se visoko zahvaljujem!
  Povodom toga slobodno dostavite moju e-mail adr. dostupnu za kontakt osobu(-e). Spostovanjem, Markus Sasa

  P.s: Ja nikog od njih ne poznajem, zato & zelim na neki nacin s njima da stupim u kontakt povodom vec navednog!

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here