poreklo porodice Ugarkovic

5
2812

trazim poreklo porodice Ugarkovic dali neko to ima unapred zahvalni

Goran Ugarkovic
Kraljevo,SRBIJA
[email protected]

5 KOMENTARA

 1. Gospodjo LJubice hvala puno na ovoj informaciji dosta sam pokusavao da bar priblizno saznam moje poreklo tj. poreklo Ugarkovica jer pok.deda je bio komunista i nije hteo da peica o tome. Moja porodica je u Kraljevu jedina s tim prezimenom.Jos jednom puno hvala i kad bude vas put naneo u Kraljevo obavezno da mi se javite i da budete moj gost.

  Goran Ugarkovic
  Kraljevo,SRBIJA
  [email protected]

 2. Gospodjo LJubice hvala puno na ovoj informaciji dosta sam pokusavao da bar priblizno saznam moje poreklo tj. poreklo Ugarkovica jer pok.deda je bio komunista i nije hteo da peica o tome. Moja porodica je u Kraljevu jedina s tim prezimenom.Jos jednom puno hvala i kad bude vas put naneo u Kraljevo obavezno da mi se javite i da budete moj gost.

  Goran Ugarkovic
  Kraljevo,SRBIJA
  [email protected]

 3. Gorane,veliki pozdrav za tebe, kako je gospodja vec navela nase poreklo je iz sela Komic i Gospic,Udbina,Lika.. Dosta sam istrazivao o nasoj porodici i postoji jos jedno pleme Ugarkovica koje je iz Slavonije,oni su preuzeli katolicanstvo kao i nase pleme koje se sad zove Lican,koje je u Bosni preuzelo islam.. Ne mogu da osporim da su nasi bili komunisti,sta vise bili su na visokin pozicijama u DB—u i vojnoj obavestajnoj agenciji,neki su i sad 😉 :-).. nego da batalim to… Mi smo iz vojne porodice i to smo bili vekovima,vojnici,glavesine.. Imali smo svoje selo u Lici sa istim imenom ,a sto se tice komunista..pa,Nikola Ugarkovic je bio jedan od osnivaca te cuvene licke divizije..Slava nam je Sv.Georgije ili ti Dordje..pisi ako te jos zanima ;-).. Marko Ugarkovic

 4. Poštovani rođače Marko izvini zašto se nisam dosad javio. Da li ti nešto znaš o sveštaniku Jovanu Ugarkoviću koji je prešao u Slavoniju i probao da proširi Pravoslavlje, kasnije je prešao u Sremske Karlovce ? to sam saznao pre nekoliko godina i pravo da ti kažem nisam imao puno vremena da istražim, to je jedna starija gospođa iz Zemuna koja je iz Ugarkovića ( sad pokojna ) ispričala. Htela je da promeni veru i pređe u Katoličku jel joj je muž Katolik, kad je otišla u Katoličku crkvu ( mesto u Hrvatskoj nisam zapamtio ) sveštenik joj je rekao da nemože da promeni veru , a razlog da traži kod Pravoslavnog popa u Sremskim Karlovcima .( naveo je i ime Crkve i ime popa ), Pa te tim povodom pitam da li nešto znaš?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here