Porijeklo prezimena VUJICIC

20
6547

Zivim u Derventi, gdje su zivjeli i moji preci sve do cukundjeda (Ante). Ipak, moji preci su se ovdje vjerobvatno dosleili i mora da imamo srodnike negdje u svijetu. Prema predanju znam da je moj cukundjed imao tri brata od kojih je jedan u otisao na prostor danasnje Backe Palanke, drugi u obliznje selo, ali o sudbini treceg njegovog brata neznamo nista. Bio bi jako zahvalan svakom ko moze da mi pomogne da upoznam svoje korijene.

Cedo VUJICIC
Derventa REPUBLIKA SRPSKA
[email protected]

20 KOMENTARA

 1. Рођен сам 1955г. у селу Селевац у општини Смед. Паланка. Славимо Св. Ђурђица 16.11.
  У матичним књигама од 1837г. па скоро до краја IХХ века уписивани смо као Вуичићи.
  Касније нас заводе као Вујичиће и Вујчиће.
  Моји најстарији преци, браћа: Аћим рођ. око 1785г., Јанко око 1785г., Јаков око 1800г. и Јован Вуичић око 1803г. уписани у арачком тефтеру за 1824г. У Капетанији Јасеничкој за
  1831г. Јаков и Јанко уписани као трговци свињама. Јанков син Миливој Вуичић рођ. око 1806г. незнам где, умро 1856г. у Селевцу и ту има споменик. Цео родослов сам урадио. Мучи ме само једно: Када су и одакле моји преци дошли у ове крајеве, ко нам је родоначелник и ком племену припадамо ?

  Славко Вујичић
  Smederevo
  [email protected]

 2. Vujicici u Crnoj Gori nalaze se u selu Grahovo, kod Niksica. Odatle potice veliki broj Vujicica koji su se vremenom raselili po svijetu. Krsne slave koje slave Vujicici iz Grahova su sv. Petka i mislim sv. Nikola.

  Danko Vujicic
  Foca
  [email protected]

 3. Jedan od mojih pra?edova potpisan je 1906g kao Vuièiæ Miliæ i to æirilicom.Prezime oca i ?eda kao i moje je Vujèiæ indentièno u gruntovnim knjigama u Dvoru na Uni sa Vujièiæ i Vuièiæ.Porijeklo nam je iz Crne Gore odakle smo otišli u Hercegovinu A ZATIM na Baniju.Slava nam je Sv.?or?e. Ro?en sam u Dvoru a ?ivio uTrgovima/Dvor,Zagrebu,Sisku i Petrinji.Od -Oluje-95 te sam u Kraljevu.

  Stevo Vujèiæ
  Kraljevo Srbija
  [email protected]

 4. Један од мојих прађедова потписан је 1906г као Вуичић Милић и то ћирилицом у Хрватској.Презиме оца и ђеда је Вујчић, индентично у грунтовним књигама у Двору на Уни са Вујичић и Вуичић.Поријекло нам је из Црне Горе одакле одлазимо у Херцеговину/Захумље а затим на Банију.Слава нам је Свети Ђорће.Рођен сам у Двору на Уни.Живио у Трговима/Двор,Загребу,Сиску и Петрињи.Од *Олује* 1995 сам у Краљеву. Сада сам примјетио ова изокренута слова којих у писању није било па их исправљам.

 5. Ja sam Nemanja Vujičić.Zivim u opstini Priboj,selo Uvac.. Tu su mi ziveli svi moji preci, u nazad sest kolena,za koje ja znam..Djed mi je pricao da poticemo iz Crne Gore.Ali ni on nije siguran kad smo se doseli li na to podrucije..Krsna slava nam je Sveti Nikola 19 decembar.. Samo znam da u mom mestu smo mi starosedioci,tj da smo prvi naseli li to mesto i da ustvari tad nije bilo nikog tu.. To je sve sto znam… Molio bih ako neko jos nesto zna,ili je vise upucen da mi se javi putem mejla…

 6. Иван Вујчић живимо у селу Бресје општина Свилајнац у селу има 6 породица нашег презимена и сви потичемо од родоначелника Вујице по ком смо одбили презиме. Он се доселио из Црни Као код Баточине. Славимо Ђурђевдан и Свети Ђорђе. Уколико неко има неких већих сазнања нека ми се обрати на мејл [email protected] . Хвала.

 7. Ja sam Rade Vujicic zivim u Svilajncu,rodjen sam u selu Eleza Opstina Kacanik na Kosovu 1951 ,god od oca Boza,koji se 1924 god doselio iz Prkovica,kod Nevesinja,fjed mi je Rade,prandjed Mikoje,cukundjed Stanisa,pa Aleksa,pa Stojan.Moji preci su se doselili iz Grahova kod Niksica 1730 u Nevesinje,slavim Sv Petku.

 8. Ja sam Momčilo Vujičić Iz Lajkovca-okolina Valjeva.Rodjen sam tu 1994 godine.Deda,baba otac i stric su se doselili ’80 Godina.Oni su Rodjeni u Selu Prkovici,Nevesinje.Ne znam nikog od rodbine sa svojim prezimenom.

 9. Nikola Vujcic (Vujicic) pravo.
  Selo Vitanovac opstina Kraljevo.
  Slavimo Sv. Stevana 9. Januar
  Do promene prezimena tacnije slova manje doslo prilikom rodjenja oca. I tako ostalo do dana danasnjeg. U selu postoji jos porodica Vujicic, ima nas u V.Banji, Kragujevcu inace svi poticu iz iste kuce. Postoje i oni koji su otisli na miraz..
  Od davnina kazu da je bilo pleme Adabašić koje je dosljeno sa prostora Crne Gore.

 10. Ja sam Toplica Vujcic iz Cuprije ,moj praded je bio Dobrivoje Vujcic a njegov rodjeni brat Borivoje Vujicic u selu Senje gde su mosti kneza Lazara i manastir Ravanica zive Vujicici i Vujcici sve je to familija,moja rodjaka je to malo istrazivala i da su se u pomoravlju nasi naselili iz Herceg Novog 1800 i neke ,da su dosta otisli za Australiju i sada ih ima dosta u Parizu ..cukundeda koji je dosao iz Herceg Novog je Mihajlo Vujicic ili Vvujcic….i svi slavimo Sv.Djordja (djurdjevdan ) i Sv Nikolu

 11. I’m Aleksandar Vujčić from Sisak. But my father Milan was from Pedelj, Dvor na Uni. As my grandfather Aleksa too. And my great grandfather was Milić Vujčić. Just like Stevo from Trgovi. But our Slava is Krstovdan.

 12. Ja sam Dragan Vujičić živim u Vršcu gde je kolonizirao moj deda Ostoja Vujičić iz opštine Srbac selo Razboj.Slavimo sv Jovana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here