Trazim poreklo svog prezimena posto vrlo malo znam o njemu.Jedine osobe koje poznajem sa ovim prezimenom smo moj pokojni deda,otac i ja.Eto interesovalo bi me otakle potice i gde bih mozda mogao da nadjem rodbinu.Unapred hvala za sve informacije.

Petar Markovinovic
Bec Austrija
[email protected]

7 KOMENTARA

 1. To je Hrvatsko prezime, vrlo ih malo ima opcenito na Balkanu. Vjerovatno ste Hrvat porijeklom, a moguce je i da smo mi u srodstvu.

  Pozdrav!

  Zeljko Markovinovic
  Zagreb, Hrvatska
  [email protected]

 2. Zeljko puno hvala na informacijama, mozda smo stvarno u nekom srodstvu,u svakom slucaju ja sam rodjen u Novom Sadu isto kao i moj otac a deda je koliko znam iz like.Hvala jos jednom na informacijama.Pozz.

  Petar Markovinovic
  Bec,Austrija
  [email protected]

 3. Prezimena Markovinovic bilo je mnogo u Donjem Lapcu (Lika, Hrvatska). Nisu svi sa tim prezimenom bili u srodstvu. Osobito naselja Borichevac, Vodovod i Bubanj.

  Zdravko Grbic
  Zemun Srbija
  [email protected]

 4. Lijep pozdrav moj otac pokojni je Markovinovic doseljen kod bjelovar jedno selo koje se zove Bolč rodom iz Boričevca doseljen 1968 god bilo je je troje brace i sestra Josip, Lukša, Filip, Milka, pokojni djed i baka Ivan i Manda

 5. Markovinovići su podrijetlom Bunjevci iz šire okolice Mostara. Kod bunjevačkih seoba otprije 300, 400 godina, Markovinovići su se doselili u Dalmaciju na područje Zrmanje pa zatim u Lovinac, a otamo na područje Boričevca u Lici, gdje su uglavnom ostali do 1941. godine. Te su godine Boričevac i okolna sela temeljito očišćena od hrvatskog pučanstva, a Boričevac je potpuno nestao s karte. Markovinovići i ostali preživjeli Boričevljani su uglavnom bježali preko Kulen Vakufa za Zagreb i Slavoniju (Bjelovar, Županja itd.).

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here