Molim Vas da mi posaljete podatke o poreklu porodice Martinov,koji su ziveli na prostorima banata,okolina Vrsca.Znam da je neki moj pra,pra nekada bio Cirkov pa je uzeo prezime od svoje supruge i postao Martinov.
Hteo bi da znam odakle poticem koji su mi koreni koje sam nacije…Unapred hvala

Dusko Martnov
Backi Petrovac,Srbija
dule3m@stcable.co.yu

6 KOMENTARA

 1. Cao Dusko,evo ja takodje trazim isto:)
  Ja se prezivam Kovac,ali to mi je,takodje po zenskoj liniji.
  Moj cukun deda je bio Martinov Luka,a pradeda Martinov Sava i mi smo iz Banata,okolina Vrsca,kao sto kazes. ako saznas nesto,volela bih da znam:)
  Pozdrav

  Aleksandra Kovac
  Kovin,Srbija
  kovacalexandra@gmail.com

 2. Momci,Ja sam iz Zrenjanina,i prezivam se Martinov…moj cukundeda je rodjen u Zrenjaninu,u mom kraju u kojem su rodjeni i moj pradeda,deda,otac i ja…dalje ne znam,al se raspituje……ako nesto saznate,javite mi!

  Aleksandar Martinov
  Zrenjanin,Srija
  martinovaleksandar@yahoo.com

 3. Ja sam Martinov Danijel , i moji preci su poreklom iz Idjosa kod Kikinde. Uglavnom je Martinov prezime poznato u tom delu Banata, iz okoline Kikinde su se selili u Zrenjanin Suboticu i kasnije Novi Sad.
  Imam mnogo rodbine daljne po prezimenu Martinov , poznajem u srodstvu preko 20 familija, jer je oorodica mog dede bila desetoclana a i pradede viseclana…
  U familiji imamo uspesne i visoko obrazovane osobe,, i mnogo uspesnih rodjaka na svim krajevima sveta…

 4. Moj deda se zvao Bogdan Martinov, rodjen 1913. U Kikindi. Od make Milice rodjene Sivčev i oca Lazara Martinova. Otac ih je napustio kada je deda imao 4 godine i on sa majkom i sestrom prelazi u Beograd. Svaki trag i kontakt sa familijom po ocu je izgubio, svoje stričeve nikad nije ni upoznao, znam samo da mu se očev otac zvao Djurica Martinov. I to da mu je otac Lazar imao rodjenu braću negde u Kikindi . Nista vise ne znam ni o kome … Slavimo slavu Sv. Petku.

 5. Pozdrav svima, moj deda i otac su bili poreklom iz sela Jarkovac (opština Sečanj), obojica su se zvala Ljubomir, otac je imao rodbinu u selu. Ovde u Pančevu imam sestru od strica i bratanca. Poznajem još nekoliko osoba i porodica sa prezimenom Martinov iz Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here