Poreklo ivkovica

7
4541

Molio bih nekoga kad bi mogao da mi kaze odagle potice moja familija t.j. IVKOVIC-i?Ako neko zna i neke istorijske detalje bio bi mu vrlo zahvalan!Unapred hvala!

nenad ivkovic
beograd,srbija
[email protected]

7 KOMENTARA

 1. Zdravo Nenade,

  Prvo zelim ti: SRECNU NOVU 2009 GODINU !

  To zelim tebi i svim citaocima koji citaju ovo.

  Ako zelis vise informacija o porodici IVKOVIC,
  idi na stranicu :www.serbiancafe.com/Diskusije/Hercegovina/Poruka o prezimenima. Takodje ovdje na ovoj stranici u desnom uglu ti pise:
  “pretrazivac” tu na bijeloj stranici ukucaj
  prezime IVKOVIC,onda misom klikni “trazi” i
  poslije kratke pretrage dobices obilje podataka.

  Nikola Laketa
  Wollongong Australija
  [email protected]

 2. prezime ivkoviæ u hrvatskoj potjeæe iz ŠKABRNJE KRAJ ZADRA .1 brat je ostao ?ivjeti u škabrnji,2 je otišao u BRNAZE KRAJ SINJA,3 brat u LABINSKE DRAGE IZMEGU KAŠTEL ŠTAFILIÆA I TROGIRA. .

  danijela ivkoviæ
  hrvatska
  [email protected]

 3. ja sam Ivkovic iz Beograda (sv. Djurdjic mi je slava), moj deda je dosao iz Slavkovice a njegov pradjed iz Nevesinja – Simeun Ivkovic

 4. Pozdrav svim Ivkovicima..Ja sam iz Vrcina mesto kod Beograda, moji su se doselili u Vrcin 1824 iz Mesta Bavaniste kod Panceva jedni su otisli u Umacre,a drugi u Vrcin..Ivan Ivkovic Trgovac i ortak sa ljudima iz obliznjih mesta Guberevac, Stojnik i nemenikuce dosao u Vrcin 1824 godine.Ivan je imao ugled u Vrcinu i bio je potpisnik molbe Knez Mihailu u ime celog sela da se ne proda Alija Godanj.Ivan je imao brata Milana,Ivan imao dva sina Stanoja i Radoja, Milan sina Djuradj.Posle se spominje Djuradj imao sina Zivka,Stepana i Stevama i cerku Milicu, Radoje je imao tri sina Miloje, Milovan i Marko, Stanoje se ne spominje dalje dal je ostao u selu i vec nista nema o njemu…Danas ima 9 kuca u Vrcinu Ivkovic..Neka mi se neko javi koje iz Bavanista ili zna odakle smo dosli u Bavaniste i sta i kako..mail je [email protected]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here