Trazim poreklo porodice Petkovic.
Koju slavu slave
Odlakle su dosli ….

Ivica Petkovic
Beograd, Srbija
[email protected]

41 KOMENTARA

 1. Moji Petkovici su iz Ovcinje kod B.Baste, doselili su se iz hercegovine i do 1840 prezivali su se Lazic,posle toga uzimaju prezime Petkovic po Petku staresini zadruge.Dok ostali Lazici menjaju prezime u Stevanovic i Tesic i danas sve tri familije zive u jednom selu islave Sv. Arhidjakona Stefana

 2. Ja sam Petkovic iz Vrsca,inace poticemo iz okoline Bos.Petrovca,selo Skakavac,slavimo Sv.Stefana

 3. Mi smo petkovici iz sela supovac kod nisa.slavimo slavu sv.arhangel mihail .deda jovan.pra deda vukadin .vucemo poreklo negde iz okolina vranja.cuo sam da imam veliku familiju u nemackoj koja je trazila da se upoznamo ali nemam [email protected]

 4. Moji su Petkovići iz Trnave kod Preševa doselili se pre 1927 negde iz sela Manjak-Dzep-opština Vladičin Han. Mislim da su menjali prezime predjašnje je bilo Naumović po nekim mojim informacijama.

 5. Mi smo Petkovići iz okoline Prokuplja,selo Bublica. U Toplički kraj se,jedan naš rođak,kažu,doselio sa Vlasine (negde oko 1878. godine). Slavimo Svetog Vasilija Velikog.

 6. Ja sam Dejan Petkovic
  Deda mi se zvao Milovan Petkovic po struci je bio opancar i voleo je zene kocku zenio se 7 puta
  Moj otac se zove Miroslav Petkovic rodjen je u mestu,Kragujevac pre pocetka rata je moj otac ziveo u Osijeku,gde sam i ja rodjen a sad zivim u Smederevu.

  Moj otac je imao nadimak mali

 7. Ja sam Stanisa Petkovic, slavimo ARANDJELOVDAN 21.11. a moji pretci su sa maljena selo Bogdanica i u Bogdanicu su dosli iz Sljivovice kod Uzica, gde su se prezivali mitrovici ili dmitrovici

 8. Ja sam Dalibor Petkovic vucemo korene iz Crne gore iz drobnjaka gde je bilo 12 plemena. Od porodice Radovic gde je Petko Radovic promenio ime u Rade Petkovic zbog krvne osvete jer mu turci ubise sina Blagoja i cerku Milicu. Zbog osvete menja ime i prezime u Rade Petkovic a njegov unuk sin blagoja je Aleksa Petkovic – ZUBER po kom nosimo nadimak ZUBERI. Slavimo slavo sv.Sergije.

  Aleksa Petkovic
  Krsto Petkovic
  Pavle Petkovic
  Slavoljub Petkovic
  Stevan Petkovic
  Dragan petkovic
  Slavoljub Petkovic
  Stevan Petkovic

 9. Ja sam Dalibor Petkovic vucemo korene iz Crne gore iz drobnjaka gde je bilo 12 plemena. Od porodice Radovic gde je Petko Radovic promenio ime u Rade Petkovic zbog krvne osvete jer mu turci ubise sina Blagoja i cerku Milicu. Zbog osvete menja ime i prezime u Rade Petkovic a njegov unuk sin blagoja je Aleksa Petkovic – ZUBER po kom nosimo nadimak ZUBERI. Slavimo slavo sv.Sergije.

  Aleksa Petkovic
  Krsto Petkovic
  Pavle Petkovic
  Slavoljub Petkovic
  Stevan Petkovic
  Dragan petkovic
  Dalibor Petkovic

  I Ako bog da uskoro ce na svet doci jos jedan Petkovic I ako bog da zvace se Sergije Petkovic

 10. E ovako ja sam Nikola Petkovic iz Kursumlije moji preci su iz Crne Gore iz Dobrinje po imenu petko dobili petkovici i dosli u Dubravu selo kod Kursumlije i dobili nadimak dobrinjci.

 11. ja sam momcilo petkovic slava je Petrovdan u Aleksa Santic moji preci su dosli posle prvog svetskog rata iz Like okolina Medaka pradeda mog dede zvao se Stevan i imao je zenu Jelenu

 12. Ja sam Željko Petković. Poreklo porodice je selo Mrežnica ,Hrvatska. Slavimo Svetog Stefana Dečanskog.

 13. Ja sam Miladin Petkovic rodjen Podgora Majevica RS Petko po komesmodobili prezime dosao je iz Hercegovine. Mislim da je od Gackog neko selo.Slavu slavimo sv. Nikolu moj djed Risto pa je nasldijo otac Rado a sada slavim ja Miladin. pozdravljam sve PETKOVICE bilo koju slavu da slave.

 14. Moj deda je bio Radoslav Petkovic,majka mi je rekla da su bila dva brata Petko i Rajko,gde je Petko ubio nekog siptara i zbog krvne osvete morao da bezi iz Prizrena sa svojim bratom.Mi smo sada naseljeni u selo Balajnac kod Nisa i slavimo Mitrovdan

 15. Ja sam Bojan Petkovic rodjen u Smederevu.Inace moj otac Ivanko kao i deda Vuk Petkovic su poreklom iz Velikog sela pored Loznice . Slavimo sv. Nilolu.

 16. Moj otac Nedeljko Petković je iz sela Kalendarovci- Derventa…. Republika Srpska..
  Slavimo slavu sv. Trifun

 17. Помаже Бог.Ја сам Жарко Петковић и живим у Црној Гори.Отац ми Миливоје је рођен у селу Црквице,мислим да је у близини Бојника,општина Лесковац.Деда ми се звао Сретен а прадеда Недељко.Славимо светога Николу.

 18. Poštovani,obraćam Vam se sa molbom da li znate osobu koja se bavi izradom porodičnog stabla?
  Ja se zovem Marija Petković i moj pradeda Branko je poreklom iz Azanje i slavimo slavu Svetog Iliju
  2. avgusta . Moja rodjena sestra je radila DNK poreklo i najbliže srodnike imamo u dolini Nertve
  Kordunu i Italiji. Dalje od toga neznamo ništa.
  Molim za pomoć . Prijateljski pozdrav

 19. Ja sam Zoran Petkovic iz Kragujevca ,otac Milutin a njegov otac Zivko a deda je bio Petko i baba Stojadinka i pomonje se selo Ruzici ili Dzep,mislim da je Zivko dosao iz Ruzica ili Dzepa u Novo Momcilovo kod Zitaradje.Zivko je imao sestre savka koja je bila u Kragujevcu i Stamenija koja se udala negde na Kosovu mislim da je Novo selo ili okolina Prizrena.A jos unazad se pominje i Stojan koji je prebegao iz Crne Gore .To je sto ja znam ako neko moze da poveze te podatke pa da nastavimo.Pozdrav

 20. Моја породица је настањена у Горажду, у близини цркве светог Ђорђа у Сопотници (Република Српска), земљи Стефана Вукчића Косаче. По неким изворима поријекло воде из Требиња(село Петка), одакле су побјегли након убиства турског паше. Антон је имао 5 синова од којих су настајала презимена Петковић, Гавриловић, Илић… И сви с тим презименима на овом крају славимо светог Илију (2.август)

 21. Pozdrav, i ja sam Petković iz Šida (Molovin) majka mi je pricala da se prapradeda doselio iz Backe selo Stapari. Slavimo sv. Jovana.
  Stevan Petković
  Milan Petković
  Stevan Petković
  Milan Petković
  I Vladimir Petković

 22. DRAGAN PETKOVIC, porekloNis, unazad sest generacija zive uNisu, a mozda i vise. Po prici dosli susa Kosova i Vranja. Slavimo slavu Sv. Nikole.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here