Trazim poreklo porodice Petkovic.
Koju slavu slave
Odlakle su dosli ….

Ivica Petkovic
Beograd, Srbija
[email protected]

30 KOMENTARA

 1. Moji Petkovici su iz Ovcinje kod B.Baste, doselili su se iz hercegovine i do 1840 prezivali su se Lazic,posle toga uzimaju prezime Petkovic po Petku staresini zadruge.Dok ostali Lazici menjaju prezime u Stevanovic i Tesic i danas sve tri familije zive u jednom selu islave Sv. Arhidjakona Stefana

 2. Ja sam Petkovic iz Vrsca,inace poticemo iz okoline Bos.Petrovca,selo Skakavac,slavimo Sv.Stefana

 3. Mi smo petkovici iz sela supovac kod nisa.slavimo slavu sv.arhangel mihail .deda jovan.pra deda vukadin .vucemo poreklo negde iz okolina vranja.cuo sam da imam veliku familiju u nemackoj koja je trazila da se upoznamo ali nemam [email protected]

 4. Moji su Petkovići iz Trnave kod Preševa doselili se pre 1927 negde iz sela Manjak-Dzep-opština Vladičin Han. Mislim da su menjali prezime predjašnje je bilo Naumović po nekim mojim informacijama.

 5. Mi smo Petkovići iz okoline Prokuplja,selo Bublica. U Toplički kraj se,jedan naš rođak,kažu,doselio sa Vlasine (negde oko 1878. godine). Slavimo Svetog Vasilija Velikog.

 6. Ja sam Dejan Petkovic
  Deda mi se zvao Milovan Petkovic po struci je bio opancar i voleo je zene kocku zenio se 7 puta
  Moj otac se zove Miroslav Petkovic rodjen je u mestu,Kragujevac pre pocetka rata je moj otac ziveo u Osijeku,gde sam i ja rodjen a sad zivim u Smederevu.

  Moj otac je imao nadimak mali

 7. Ja sam Stanisa Petkovic, slavimo ARANDJELOVDAN 21.11. a moji pretci su sa maljena selo Bogdanica i u Bogdanicu su dosli iz Sljivovice kod Uzica, gde su se prezivali mitrovici ili dmitrovici

 8. Ja sam Dalibor Petkovic vucemo korene iz Crne gore iz drobnjaka gde je bilo 12 plemena. Od porodice Radovic gde je Petko Radovic promenio ime u Rade Petkovic zbog krvne osvete jer mu turci ubise sina Blagoja i cerku Milicu. Zbog osvete menja ime i prezime u Rade Petkovic a njegov unuk sin blagoja je Aleksa Petkovic – ZUBER po kom nosimo nadimak ZUBERI. Slavimo slavo sv.Sergije.

  Aleksa Petkovic
  Krsto Petkovic
  Pavle Petkovic
  Slavoljub Petkovic
  Stevan Petkovic
  Dragan petkovic
  Slavoljub Petkovic
  Stevan Petkovic

 9. Ja sam Dalibor Petkovic vucemo korene iz Crne gore iz drobnjaka gde je bilo 12 plemena. Od porodice Radovic gde je Petko Radovic promenio ime u Rade Petkovic zbog krvne osvete jer mu turci ubise sina Blagoja i cerku Milicu. Zbog osvete menja ime i prezime u Rade Petkovic a njegov unuk sin blagoja je Aleksa Petkovic – ZUBER po kom nosimo nadimak ZUBERI. Slavimo slavo sv.Sergije.

  Aleksa Petkovic
  Krsto Petkovic
  Pavle Petkovic
  Slavoljub Petkovic
  Stevan Petkovic
  Dragan petkovic
  Dalibor Petkovic

  I Ako bog da uskoro ce na svet doci jos jedan Petkovic I ako bog da zvace se Sergije Petkovic

 10. E ovako ja sam Nikola Petkovic iz Kursumlije moji preci su iz Crne Gore iz Dobrinje po imenu petko dobili petkovici i dosli u Dubravu selo kod Kursumlije i dobili nadimak dobrinjci.

 11. ja sam momcilo petkovic slava je Petrovdan u Aleksa Santic moji preci su dosli posle prvog svetskog rata iz Like okolina Medaka pradeda mog dede zvao se Stevan i imao je zenu Jelenu

 12. Ja sam Željko Petković. Poreklo porodice je selo Mrežnica ,Hrvatska. Slavimo Svetog Stefana Dečanskog.

 13. Ja sam Miladin Petkovic rodjen Podgora Majevica RS Petko po komesmodobili prezime dosao je iz Hercegovine. Mislim da je od Gackog neko selo.Slavu slavimo sv. Nikolu moj djed Risto pa je nasldijo otac Rado a sada slavim ja Miladin. pozdravljam sve PETKOVICE bilo koju slavu da slave.

 14. Moj deda je bio Radoslav Petkovic,majka mi je rekla da su bila dva brata Petko i Rajko,gde je Petko ubio nekog siptara i zbog krvne osvete morao da bezi iz Prizrena sa svojim bratom.Mi smo sada naseljeni u selo Balajnac kod Nisa i slavimo Mitrovdan

 15. Ja sam Bojan Petkovic rodjen u Smederevu.Inace moj otac Ivanko kao i deda Vuk Petkovic su poreklom iz Velikog sela pored Loznice . Slavimo sv. Nilolu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here