poreklo porodice Petkovic

66
10495

Trazim poreklo porodice Petkovic.
Koju slavu slave
Odlakle su dosli ….

Ivica Petkovic
Beograd, Srbija
[email protected]

66 KOMENTARA

 1. Moji Petkovici su iz Ovcinje kod B.Baste, doselili su se iz hercegovine i do 1840 prezivali su se Lazic,posle toga uzimaju prezime Petkovic po Petku staresini zadruge.Dok ostali Lazici menjaju prezime u Stevanovic i Tesic i danas sve tri familije zive u jednom selu islave Sv. Arhidjakona Stefana

 2. Mi smo petkovici iz sela supovac kod nisa.slavimo slavu sv.arhangel mihail .deda jovan.pra deda vukadin .vucemo poreklo negde iz okolina vranja.cuo sam da imam veliku familiju u nemackoj koja je trazila da se upoznamo ali nemam [email protected]

 3. Moji su Petkovići iz Trnave kod Preševa doselili se pre 1927 negde iz sela Manjak-Dzep-opština Vladičin Han. Mislim da su menjali prezime predjašnje je bilo Naumović po nekim mojim informacijama.

 4. Mi smo Petkovići iz okoline Prokuplja,selo Bublica. U Toplički kraj se,jedan naš rođak,kažu,doselio sa Vlasine (negde oko 1878. godine). Slavimo Svetog Vasilija Velikog.

 5. Ja sam Dejan Petkovic
  Deda mi se zvao Milovan Petkovic po struci je bio opancar i voleo je zene kocku zenio se 7 puta
  Moj otac se zove Miroslav Petkovic rodjen je u mestu,Kragujevac pre pocetka rata je moj otac ziveo u Osijeku,gde sam i ja rodjen a sad zivim u Smederevu.

  Moj otac je imao nadimak mali

 6. Ja sam Stanisa Petkovic, slavimo ARANDJELOVDAN 21.11. a moji pretci su sa maljena selo Bogdanica i u Bogdanicu su dosli iz Sljivovice kod Uzica, gde su se prezivali mitrovici ili dmitrovici

 7. Ja sam Dalibor Petkovic vucemo korene iz Crne gore iz drobnjaka gde je bilo 12 plemena. Od porodice Radovic gde je Petko Radovic promenio ime u Rade Petkovic zbog krvne osvete jer mu turci ubise sina Blagoja i cerku Milicu. Zbog osvete menja ime i prezime u Rade Petkovic a njegov unuk sin blagoja je Aleksa Petkovic – ZUBER po kom nosimo nadimak ZUBERI. Slavimo slavo sv.Sergije.

  Aleksa Petkovic
  Krsto Petkovic
  Pavle Petkovic
  Slavoljub Petkovic
  Stevan Petkovic
  Dragan petkovic
  Slavoljub Petkovic
  Stevan Petkovic

 8. Ja sam Dalibor Petkovic vucemo korene iz Crne gore iz drobnjaka gde je bilo 12 plemena. Od porodice Radovic gde je Petko Radovic promenio ime u Rade Petkovic zbog krvne osvete jer mu turci ubise sina Blagoja i cerku Milicu. Zbog osvete menja ime i prezime u Rade Petkovic a njegov unuk sin blagoja je Aleksa Petkovic – ZUBER po kom nosimo nadimak ZUBERI. Slavimo slavo sv.Sergije.

  Aleksa Petkovic
  Krsto Petkovic
  Pavle Petkovic
  Slavoljub Petkovic
  Stevan Petkovic
  Dragan petkovic
  Dalibor Petkovic

  I Ako bog da uskoro ce na svet doci jos jedan Petkovic I ako bog da zvace se Sergije Petkovic

 9. E ovako ja sam Nikola Petkovic iz Kursumlije moji preci su iz Crne Gore iz Dobrinje po imenu petko dobili petkovici i dosli u Dubravu selo kod Kursumlije i dobili nadimak dobrinjci.

 10. ja sam momcilo petkovic slava je Petrovdan u Aleksa Santic moji preci su dosli posle prvog svetskog rata iz Like okolina Medaka pradeda mog dede zvao se Stevan i imao je zenu Jelenu

 11. Ja sam Željko Petković. Poreklo porodice je selo Mrežnica ,Hrvatska. Slavimo Svetog Stefana Dečanskog.

 12. Ja sam Miladin Petkovic rodjen Podgora Majevica RS Petko po komesmodobili prezime dosao je iz Hercegovine. Mislim da je od Gackog neko selo.Slavu slavimo sv. Nikolu moj djed Risto pa je nasldijo otac Rado a sada slavim ja Miladin. pozdravljam sve PETKOVICE bilo koju slavu da slave.

 13. Moj deda je bio Radoslav Petkovic,majka mi je rekla da su bila dva brata Petko i Rajko,gde je Petko ubio nekog siptara i zbog krvne osvete morao da bezi iz Prizrena sa svojim bratom.Mi smo sada naseljeni u selo Balajnac kod Nisa i slavimo Mitrovdan

 14. Ja sam Bojan Petkovic rodjen u Smederevu.Inace moj otac Ivanko kao i deda Vuk Petkovic su poreklom iz Velikog sela pored Loznice . Slavimo sv. Nilolu.

 15. Moj otac Nedeljko Petković je iz sela Kalendarovci- Derventa…. Republika Srpska..
  Slavimo slavu sv. Trifun

 16. Помаже Бог.Ја сам Жарко Петковић и живим у Црној Гори.Отац ми Миливоје је рођен у селу Црквице,мислим да је у близини Бојника,општина Лесковац.Деда ми се звао Сретен а прадеда Недељко.Славимо светога Николу.

 17. Poštovani,obraćam Vam se sa molbom da li znate osobu koja se bavi izradom porodičnog stabla?
  Ja se zovem Marija Petković i moj pradeda Branko je poreklom iz Azanje i slavimo slavu Svetog Iliju
  2. avgusta . Moja rodjena sestra je radila DNK poreklo i najbliže srodnike imamo u dolini Nertve
  Kordunu i Italiji. Dalje od toga neznamo ništa.
  Molim za pomoć . Prijateljski pozdrav

 18. Ja sam Zoran Petkovic iz Kragujevca ,otac Milutin a njegov otac Zivko a deda je bio Petko i baba Stojadinka i pomonje se selo Ruzici ili Dzep,mislim da je Zivko dosao iz Ruzica ili Dzepa u Novo Momcilovo kod Zitaradje.Zivko je imao sestre savka koja je bila u Kragujevcu i Stamenija koja se udala negde na Kosovu mislim da je Novo selo ili okolina Prizrena.A jos unazad se pominje i Stojan koji je prebegao iz Crne Gore .To je sto ja znam ako neko moze da poveze te podatke pa da nastavimo.Pozdrav

 19. Моја породица је настањена у Горажду, у близини цркве светог Ђорђа у Сопотници (Република Српска), земљи Стефана Вукчића Косаче. По неким изворима поријекло воде из Требиња(село Петка), одакле су побјегли након убиства турског паше. Антон је имао 5 синова од којих су настајала презимена Петковић, Гавриловић, Илић… И сви с тим презименима на овом крају славимо светог Илију (2.август)

 20. Pozdrav, i ja sam Petković iz Šida (Molovin) majka mi je pricala da se prapradeda doselio iz Backe selo Stapari. Slavimo sv. Jovana.
  Stevan Petković
  Milan Petković
  Stevan Petković
  Milan Petković
  I Vladimir Petković

 21. DRAGAN PETKOVIC, porekloNis, unazad sest generacija zive uNisu, a mozda i vise. Po prici dosli susa Kosova i Vranja. Slavimo slavu Sv. Nikole.

 22. Nas Petković svuda ima od Zadojenih Hrvata Petkovića iz Bibinja kod Zadra sa Korčule mjesto Blato : iznad Šibenika selo Petkovići….. tako po Hercegovini, Crnoj Gori po Srbiji!! Svi smo mi išli trbuhom za kruhom-hlebom i postajali smo ili veliki Srbi ili veliki Hrvati, al ‘ znajte da smo svi porijeklom sa Baltičkog mora odakle je i počelo iseljavanje preseljavanje useljavanje

 23. Pozdrav svima. Miloš Petković iz Vranja. Moj deda Gligorije i pradeda Blagoja Petković iz malog sela Rdjavica opština Surdulica, Vranje. Bilo je tamo puno Petkovića.. Došao sam do jedne tačne podatke informacije da najviše Petkovića žive trenutno u mestu Nemenikuće. Opština Sopot. Bg.

 24. Pozdrav Dragane i svim ostalima, moje ime je Adam Petković, živim u selu Lebina kod Paraćina tu živimo već generacijama 8 ili 9 kolena, pre toga smo nekih 50tak godina živeli u nekom selu blizu Niša, a tu smo došli sa Kosova. Slavim Sv. Arhangela Mihaila. Da li možda ti ili neko drugi ima informaciju da se neki tvoj rođak preselio u moj kraj početkom 1800tih? Hvala na informaciji

 25. Deda Hranislav Petković se sa zenom Zorkom iz Glasovika/Žitoradja/Prokuplje preselio u Vukovar tj Borovo kada je Bata otvorio fabriku obuce Borovo.
  Otac Milisav i stric Miodrag rodili su se u Vukovaru, brat Mladen i ja takodjer…
  Slavimo sv.Jovana…
  Srece i zdravlja svima…

 26. Moje poreklo je iz hercegovine, trebinje.
  Slavimo svetog joakima i anu, roditelje presvete bogorodice ( acimov dan )
  Dosta petkovića je poreklom iz hercegovine koji su se odselili odavde u srbiju.
  Nažalost, imam dosta rodjaka a ne znamo jedni za druge. Živi mi bili petkovići.

 27. I jope ću ja, pozdrav svim Petkovićima na koje vjere i nacije bilo, a posebno onima što slave Sv. Jovana. Moj DNK izvještaj kaže da nismo nikakvi dođoši iza Karpata, već da moji preci naseljavaju Dalmaciju od postanka Evropske civilizacije.
  Kontakt:
  [email protected]

  Siniša Petković, sada živim u USA.

 28. Moji Petković su iz okoline Aleksinca selo Adrovac 1920 ih god preseljeni u Moravac.Pradeda
  Borisav Petkovic (nadimak Bora matrapaz) imao sina Novicu , Bogosava Petkovic i cerku Slobodanku.Posle drugog sv.rata preselili se u Niš.Dali ima neki Petkovic iz Adrovac da ima srodstvo sa mojim Petkovicima.

 29. Поштовани,
  Ја сам Јована Петковић из села Јастрепца код Власотинца, југ Србије.
  Деда ми је Јовица Петковић, прадеда Владимир Петковић. Знам да је Владимир имао браћу која су се одселила у Врање и Београд.
  Нисам успела да дођем до неких података од прецима пре Владимира.
  Славимо Св. Јована Крститеља. Уколико неко има претке Петковиће из овог дела Србије, нека ми пише на имејл: [email protected]

 30. Ja sam Siniša Petković rođen u Knjaževcu 1953.g. Poreklo porodice je iz Sićevačke klisure. tac Kostadin a deda Miloš.

 31. Ja sam Siniša Petković rođen u Knjaževcu 1953.g. Poreklo porodice je iz Sićevačke klisure. Otac Kostadin a deda Miloš. Slavim Sv. Petku.

 32. Ja sam Nikola Petković iz Vranja, moj deda Srboljub(1934) živeo je u Staroj Brezovici, njegov otac Voja(1911) imao je 3 brata i 2 sestre (Nikola, Pera, Jovan, Jelica i Zagorka), njihov otac se zvao Stanko.
  U porodici kruži priča da smo doseljenici iz Makedonije.

 33. Koliko sam ja prikupio informacija prezime Petković se nalazi po cijelom Balkanu. Od Grčke, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Austrije i cijele bivše nam Jugoslavije. A svi nosimo porijeklo od VLAHA, neki su silom posrbljeni, neki isto tako pokatolićeni, i pisani u svim etničkim o nacionalnim zajednicama. Neki su modifikovali prezime pa su danas; Petkov, Petkovšek, i slično. Poveznicu sa Vlasima može se pronaći u dijelovima gdije pored prezimena neke skupine imaju nadimke, poput; Čurko, Škutar i slično. Kada bismo se svi vratili na Vlaški etnitet bili bismo skupa velika ako ne i jedna od najvećih nacionalnih ili etničkih manjina Balkana. Svi su nas svojatali jer smo većinom bili promućurni, radini i sposobni, tek rijetki među nama su skloni svađama tučama i ratovanjima, što je generalna karakteristika Vlaha.

 34. Петковићи из Сићева, ако могу, нека ми се јаве.
  Мој деда Душан Петковић (рођен почетком 20. века у Сићеву, био је железничар) имао је троје деце: Марију, Милорада Петковића (1935.-2020. рођеног у Кикинди, живео у Нишу и Чачку, грађевински инжењер) и Богдана Петковића (живео као учитељ у Бечеју).

 35. Ja sam Mile Petkovic iz Australije. Moji su iz Like, oko metka selo papuca. otac Djordje i deda Mile. Slavimo Sv Stefana. Pricaju u nasoj familiji da smo iz crne gore/herzegovine dosli i da nam je bilo prezime orlovic ali morali smo promjeniti kad smo pobjegli. Neznam ako je ovo tacno, nemam podatke ali jako me zanima kako smo stigli u Liku i odakle. Poz!

 36. Ja sam Robert Petković iz Rijeke, pok. otac je bio Vasilije, rođen 1940. u selu Pridjel, pored Doboja. Njegov se otac zvao Nedeljko i poginuo je 1941. Moj je sin Filip, koji živi i radi u Zagrebu.
  Vaso je jedini od preživjele djece nastavio prezime te se odselio u Rijeku, iako još ima rođaka Petkovića koji žive oko Doboja.
  Koliko je meni poznato, došli smo iz Crne Gore, iz Rijeke Crnojevića, navodno zbog krvne osvete. Bila je i neka priča da smo radili petkom, što je drugima (kojima i zašto?) bilo čudno, pa su nas prozvali Pétkovići (dugouzlaznim naglaskom). Ta mi je priča malo šuplja, ali siguran sam da nam je selo porijekla Rijeka Crnojevića.

 37. Pozdrav.Po mojim saznanjima moj čukun deda se doselio sa vlasine u Toplički kraj..Zvao se Petko,po njemu smo dobili prezime.Radio je za nekog gazdu 20 godina i od njega kupio imanje u Gornjem Drenovcu.Volela bih da znam nešto više o svom poreklu.

 38. Из ког дела Власине је био? Да ли имате још неки податак, да ли је имао браће, сестара? Ми смо из Власотинца, тачније из села Јастрепца поред Власотинца.
  Поздрав!
  Јована Петковић

 39. Pozdrav!
  Moji Petković su iz Dobrnje, Opština Banja Luka. Doselili su se u Srem 1958.godine. Otac mi se zvao Nedeljko, deda Branko, pradeda Luka a čukundeda Jovica. Znam da je pradeda učestvovao u Solunskom frontu. Po nekim pričama, doselili su se iz Crne Gore na Manjaču.
  Slava je Sveti Ilija (2.avgust)

 40. Pozdrav svima,
  Ja sam iz Petkovića, iz sela Svodne, kod Novog Grada, tu postoji samo jedna porodica Petkovića, a po pričama mog čukundedu su doveli Turci i tu naslelili, on se zvao Mile, pradeda Jovan, deda Stojan, a otac Ostoja.
  Slavimo Sv. Stefana.

 41. Pozdrav ja sam Nikola Petkovic.
  Ja sam iz sela Djurinci pored Nemenikuca opstina Sopot Beograd. U Nemenikucu nema ni jedan Petkovic vec u selo Djurinci, ovde je 80 posto Petkovica.
  Poreklom su iz Pirota doselio ih je Pajce izmedju 1820 i 1830 godine.

 42. Moj deda Branko je potomak/Zuber u selu Vujadini u okolini Milića. Imao je dva brata. Objavljena je knjiga Aleksa Petkovic – Zuber 2001. u Beogradu. Tamo piše dosta o poreklu i potomcima Zubera. Potomci su otišli zbog nemaštine u razne krajeve da žive. Od Stajićeva pored Zrenjanina, Srebrenice, Bratunca, Ljubljane, Vlasenice, do Novog Sada i Nemačke samo za deda Brankove potomke znam.

  Slavimo Srđevdan (20. oktobar)

 43. Ja sam Saša Petković iz Niša,moj otac Živorad,deda Ilija i pradeda Todor živeli u Gornjem Medjurovu kod Niša,slavimo svetog Nikolu…nemam nikakvih podataka o porekli pa bih voleo da saznam makar nešto