Potraga završena: Madžesti Vilijams vraćena kući

0
26

Smyrna Policijska uprava i Nacionalni centar za nestalu i zlostavljanu decu (NCMEC) sa zadovoljstvom su saopštili da je šestogodišnja Madžesti Vilijams, koja je nestala pre više od dve godine, pronađena bezbedna u subotu, 15. jula 2023. godine.

Policija navodi da je Madžesti imala samo četiri godine kada ju je, prema tvrdnjama, otela njena majka, 34-godišnja Andrea Mek Kord, 1. aprila 2021. godine.

Zahvaljujući saradnji Smyrna Policijske uprave, NCMEC-a i Službe za federalni progon (U.S. Marshals Service), Mek Kord i njen dečko, Kastodio Gera, nedavno su locirani u Meksiku, gde su živeli sa Madžesti.

Oboje su uhapšeni na osnovu naloga za kršenje pravila o starateljstvu nad decom preko državnih granica.

Madžesti je ponovo ujedinjena sa svojim ocem, Džejmsom Vilijamsom, na Međunarodnom aerodromu u Atlanti 16. jula 2023. godine.

Vilijams je u saopštenju, izdatom uz pomoć NCMEC-a izjavio: „Neizmerno sam zahvalan i presrećan što sam ponovo sa svojom ćerkom. Želim da se zahvalim Smyrna Policijskoj upravi, Nacionalnom centru za nestalu i zlostavljanu decu na svemu što su učinili kako bi pronašli Madžesti. Reči ne mogu izraziti koliko sam srećan što sam dobio svoje detet nazad. Madžesti se dobro oseća, a ja ljubazno molim medije za privatnost u ovom trenutku.“

Prema Vilijamsu, 1. aprila 2021. godine, njegova razvedena supruga živela je negde drugde i posećivala Madžesti u njegovom domu u Džordžiji. Vilijams je rekao da je bio napolju i radio u dvorištu dok je Madžesti provodila vreme sa svojom majkom u kući. U jednom trenutku, shvatio je da su njegova bivša ženai Madžesti nestale. Vilijamss kaže da mu je žena kasnije poslala SMS poruku, obaveštavajući ga da mu je automobil parkiran u obližnjem supermarketu i da su ključevi ispod sedišta.

izvor: ncmec

„Znamo da može biti teško privući medijsku pažnju kada su u pitanju nestala deca povezana sa problemom podele starateljstva“, rekla je Endžlin Hartman, direktorka za komunikacije u Nacionalnom centru za nestalu i zlostavljanu decu.

„Delili smo kućne video zapise koji su prikazivali Madžesti i to je pomoglo gledaocima da se povežu sa ovim dragim detetom. Ljudi širom zemlje želeli su da pomognu njenom ocu. Veoma smo srećni što je Madžesti sada ponovo kod kuće.“

Чланак Potraga završena: Madžesti Vilijams vraćena kući се појављује прво на Nestali Srbija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here