trazim porijeklo prezimena vujinovic

11
3731

zanima me vise o porijeklu prezimena vujinovic, i bio bi zahvalan ko bi dao vise informacija…

Drazen Vujinovic
Trebinje bosna i hercegovina
[email protected]

11 KOMENTARA

 1. nastalo je od prezimena vidljinoviæ, poreklom smo sa grmeèa, bila su tri brata nisu htjeli trpiti zulum itd….

  ps.prièao mi je djed o svojim precima i poreklu

  radenko vujinoviæ
  banja luka
  [email protected]

 2. Ja sam Milan Vujinović, rodjen 27.01.1963 god. u Gornjem Pervanu opstina Banjaluka. Slavim Sv. Georgija, Djurdjevdan. Ako neko nešto vise zna o toj lozi bio bih mu zahvalan. Naj stariji clan loze zvao se Mihajlo i umro je oko 1898.
  Unaprijed zahvalan

 3. Ja sam Vujin Vujinović rođen 1979 iz Majdanpeka R. Srbija. Deda mi je iz Gornje Ilove, Prnjavor. Miladin Vujinović. Slavimo slavu Sv. Aranđela, najstariji meni poznat predak je pradeda Lazar Vujinović poginuo 1942/43 negde kod Sarajeva. Ako neko nesto zna o ovoj lozi Vujinovića stvarno bih bio zahvalan.

 4. Ja sam takodje Vujinovic, rodom iz jednog mjesta sa laktaske opstine, R.Srpska, slavimo Sv:Jovana Zlatoustog

 5. Dragi Vujine, dragi ostali
  Lazar Vujinovic je takodje moj pradeda Lazar Vujinovic. Nasa kuca u Gornjoj Ilovi je jos jedina loza te linije, ima moj otac Mirko Vujinovic i moja braca Dragomir i Dusko.
  Ja sam rodjena 1975. U Gornjoj Ilovi ima jos Vujinovic prezimena, ali oni nijesu Lazarevi potomci, koliko ja znam nijesu ni braca nego su dalji rod.
  Inace ja sam istrazivala malo Vujinovice, osim ovog Australiskog istrazivanje, nasla sam na Cetinju knjigu porijekla i tamo se navodi da su Vujinovic iz Kolasina.

  Vujinović, Herceg-Novi i područni Kuti, Djenovići, Lepetane i Kumbor; ranije i kao: Vojinović (Humski) vlastela i na području Banjana (Nikšić); Vujo Raičev poptomka Brajanova iz 1450. god. (1580. god. i 1610. god. kao: Spahija) iz Vučitrna (Kosovo) i Ljubotinj (Cetinje). Od sinova Vuja Vojinovića jesu: Lekić i Lalić u Komarnom i Trnovu (Crmnica); Brijeg u Rudinicama i Zabrdje (ranije Guja) – Piva. Oni su iz Foče. Jedni su se preselili u Tudjinu (Valjevska Kolubara); Žlijeb (Boka Kotorska) 1) iz Konavala; 2) iz Korjenića (Trebinje), a tamo su iz Župe Nikšićke. Oni su ogranak Draškovića, ranije u Veljem Dubokom (Rovca). Potiču od plemena Nikšići

  Ovo su porijekla Vujinovic iz Crne Gore

 6. Vujinovići iz okoline Sanskog Mosta, sa slavom sv. Pantelija, nalaze se u tri sela Tomina, Tramošnja i Kremenac (iznad banje Ilidža).

 7. Pozdrav ja sam Goran Vujinovic Nenada Vujinovica sin i strica Vujinovic Miladina iz Majdanpeka tražim Vujinovic Mirka rodom iz Budisave kod Novog sada neka se javi putem gmaila [email protected] ovde unuk Nenada Vujinovica

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here