vojinovici

21
2925

TRAZIM VOJINOVICE POREKLOM IZ kOSJERICA JER ISTRAZUJUCI SVOJE POREKLO OTKRIO SAM DA IMAMO ISTOG PRETKA MOG PRADEDU DRAGOMIRA VOJINOVICA KOJI JE POSLE DRUGOG SVETSKOG RATA ZIVEO I UMRO U NEMACKOJ

vojinovic vojislav
Arandjelovac,Srbija
[email protected]

21 KOMENTARA

 1. Postovani Vojislave
  VOJINOVIC, u 14. b. vlastela u Crnoj Gori; Vrbica (Njegusi), Cetinje & kao: VOJINOVIC = PUNOSEVIC (u 15. v.), & u Ljubotinju (Rijeka Crnojevica), potomci Vuja (praunuka Strahinje); porijeklom su iz Vucitrna sa Kosova!
  Imam jos dosta podataka za tebe, ali to cu morati da ostavim jedne druge prilike kad budem imao malo vise vremena. Ne zamjeri … zurim.
  Pozdrav Markus Sasa

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 2. (Pero Jakov) MARTINOVIC u Bajicama; Bobovo, Visnjica, Zidovici, Podgorje & Kulusici (Pljevlja), srodnici su im u Kotoru. Potomci su Nikse (pretka plemena Niksici), porijeklom iz Mleticka Niksickog. Od njih su & oni u Ravnoj Rijeci (Bijelo Polje) & Podibru.

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 3. ide u skolu kosta djukic na bajni 7/1,ima 13 ili 14 godina.visokog je rasta,ima braon oci,smedju kosu,trenira fudbal

  nokola vojinovic
  srbija,koracica

 4. Dragi Vojinovici

  Vojinovici u Zupi niksickoj nemaju nikakve veze sa Scepanovicima iz Rovaca. Podatak Vam je potpuno pogresan.

  Naime – Nedugo posle bitke na Kosovu, u 15-om veku pleme Ozrinici iz Metohije, seli se u okolini Niksica, gde se i danas jedan kraj – selo tako zove.
  U sklopu tog plemena bili je vise porodica sa razlicitim prezimenima, izmedju ostalih i Vojinovici.
  Jedan od Vojinovica se ispod Trebjese kraj Niksica, iz pomenutog plemena Ozrinici, odselio u Rovca, gde se nije zadrzao dugo. Veoma brzo se vratio nazad i naselio u Zupi niksickoj, gde i danas zive njegovi potomci. Jedan od ovih Vojinovica, iz Ljuce u Ducicama, odselio se put Zabljaka.
  Do II. svetskog rata Vojinovici u Zupi niksickoj (Ducice) prezivali su se Vujinovici, sto je potpuno isto.
  Naime Vojinovic, Vojnovic, Vujinovic, Vujnovic jesu jedno isto prezime ciji je zajednicko izvorno prezime – Vojinovic.

  Eto otuda Vojinovici u Zupi niksickoj, odnosno u Ducicama.

  Veliki pozdrav svima.

  Vojinovic Zeljko
  Beograd, Srbija
  [email protected]

 5. Neznam dali to mogu ovde objaviti , pokusacu .
  Ovako , na Facebooku sam napravio grupu ” Vojinovici svih zemalja – ujedinite se ” pa nas ima do sada 531 Vojinovic . Sinula mi ideja da se ove dodine SVI Vojinovici okupimo , pa sam otvorio temu OKUPLJANJE SVIH VOJINOVICA , gde vas pitam da odlucite datum , mesec ( maj-juni) i Grad gde bi to napravili . Mozete me kontaktirati za dalja obavestenja

  Radomir Vojinovic
  Nica-Francuska
  [email protected]

 6. POZDRAV SVIM Rodjacima!!
  Ja sam Zeljko Vojinovic rodj.1964 od oca Radojice i majke Jelice od Djeda Radomira i Babe Kaduse.

  svima bih savetovao knjigu VOJ(I)NOVICI-VUJ(I)NOVICI od srednjeg veka do danas(1985 izdanje)od Vojinovic Vidaka

  @Iva..pozdrav snajka

  @zeljko…dragi prezimenjace i imenjace voleo bih da te upoznam

  zeljko vojinovic
  Srbija
  [email protected]

 7. Molim vas moze li mi neko pomoci da nadjem svoje korene? Naime, ono sto mi od mladje generacije znamo nije puno a stariji su nam poumirali suvise rano a mi bili mali da bi zapamtili. Dolazim iz jednog sela pored Vranja,Rataja a koje je prema predanju osnovao Vojin Vojinovic koji jse sa bratom Ristom i sestrom doselio iz Vucitrna. Pobegao je od Arnauta koji su nasrtali na njihove zene. Naselio se u mestu Krmolj gde je napravio zemunicu. Odatlr ga je Sulejman-beg preselio u Rataje.Moj otac se zvao Vlastimir Trajkovic, deda Svetislav Trajkovic,pradeda Uros Antic, cukun deda Trajko Antic, cukun cukun deda Anta i to je nazalost sve sto znam. Udata sam i zivim u Beogradu za Predraga Vujovica ciji su preci ziveli u Markovini. Unapred hvala svima koji mogu da mi pomognu

  Vesna Vujovic
  Beograd, Srbija
  [email protected]

 8. Pozdrav,
  Ja se prezivam Maslovara ,moji su rodom sa Banije iz Prevršca,krenuo sam da se raspitujem oko svog prezimena , porekla puno bih bio zahvalan ako ko ima koju informaciju,pitanje za Vas je da li Ogranak Maslovara u Sekularima (Gornji Vasojevici) da li je to poreklo Maslovara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here