Moze li mi ko reci nesto o poreklu Zeljkovica sa Zmijanja,selo Gornje Sokolovo nekada opstina Kljuc sada Ribnik u Rep. Srpskoj.

Hvala unapred!

зељковић
srbija
zek.walter@gmail.com

6 KOMENTARA

 1. Zeljkovic je Srpsko prezime poreklom iz dalmacije iz Dubrovnika.Naseljeni su uDrvaru,Mrkonjic Gradu i Banja Luci(Manjaca).Najvise ih ima u drvaru.Poticu od prezimena Bursac.

  Zeljkovic Milos
  Zemun,Srbija
  miloszeljkovic@nadlanu.com

 2. Опа, ја знам да има 3 фамилије Зељковића који нису међусобно род из села Трубар, општина Дрвар. Чуо сам да их има и око Ваљева.

  Марко Зељковић
  Београд, Србија
  smece87@hotmail.com

 3. Tacno je da su Zeljkovici poreklom iz Dubrovnika od prezimena Bursac i da ih ima gde je moj imenjak napisao,ima ih i u Vojvodini al to su sve dosli iz Bosne,ima i muslimana u Tuzli,Kljucu i mozda jos nekom gradu u BIH koji su poreklom od Srba.Moji pretci su znali da su poreklom iz Dubrovnika od Bursaca pre pojave interneta tako da se poznaju po tome sto svi slave Djurdjevdan pa i ja..pozdrav

 4. Prezime se može sresti u Krajišniku, Vojvodina. Kolonizirani su 1946. godine sa dve lokacije: Trubar kod Drvara i Perna kod Bos. Krupe i obe familije slave Đurđevdan.
  Kako su moji od Krupe poznate su mi ove činjenice.
  Negde početkom 19. veka se doseljavaju iz Drvara (Trubar), nakon što je jedan član porodice ubio jednog turčina beže u Austrougarsku i dolaze u Pernu. Tu žive i u II Svetskom ratu ih gine na desetine (tačan broj ni do danas se ne zna) od strane muslimana.
  Nakon rata se sele u Vojvodinu. Ima ih u Novom Sadu, Temerinu, Zrenjaninu, Futogu, Kaću, Beogradu i dr.
  Inače po knjizi popa Rađenovića „Una i Unac poreklo stanovništva” u Drvar su doseljeni iz Like, u Liku iz Dalmacije a u Dalmaciju sa Kosova.
  Prezime smo dobili po jednom članu familije koji je imao izrazito zelene oči, pre toga smo se prezivali Tankosić. Po istoj knjizi ti Tankosići potiču od Bursaća koji vuku koren od Mrnjavčevića.
  Na žalost, više ih nema u Perni.
  To je ono što ja znam i nadam se da sam Vam bar malo pomogao.

 5. Poštovani!
  Skenirao sam knjigu „TRAGOM PROŠLOSTI I BORBE – PERNA-PIŠTALINE-PODGOMILA-ĆOJLUK U NOR-U 1941 -1945“ koju neko bezobrazno nudi po ceni od 5.500 dinara. Želeo bi da bude svima dostupna i postavio bih je negde gde je svi mogu preuzeti. Gde?

 6. Tacno je ovo sto je moj imenjak napisao,mi smo znali za nase poreklo pre pojave interneta itd…Poreklo iz Dalmacije-Dubrovnik..Od Bursaca je nastalo vise prezimena a poznaju se svi po slavi – Djurdjevdan…
  Pricam za nas iz Drvara-Trubar (BiH) …Bilo bi dobro da i ovi iz Banja Luke i Mrkonjic Grada kazu nesto o svom poreklu,pa da nekako napisemo neku knjigu ili slicno…
  Posle ratova,kolonizacije itd ima nas po celom svetu…

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here